Hlavní obsah

Bauer likviduje rodinné zásoby vosích hnízd, už ale myslí na Tour de Ski

PRAHA

V klidu rodinného kruhu na Božím Daru se chystá strávit Vánoce běžec na lyžích Lukáš Bauer. Ve sváteční čas si neodepře lehké porušení životosprávy. Samozřejmě ale střídmě, protože vrchol sezóny už je za dveřmi: Tour de Ski, na které chce na stupně vítězů, začne už 29. prosince.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Lukáš Bauer (vpředu) na trati volné třicítky ve švýcarském Davosu.

Článek

Po vysokohorské přípravě na Schnalstalu a tréninku stráví Bauer svátky doma s manželkou Kateřinou, synem Matyášem a dcerou Anetou. "Dárky už mám nakoupené, stromek skoro ozdobený," řekl Bauer v rozhovoru pro weby fis-ski.com a czech-ski.com.

A neochudí se ani o vánoční sladkosti. "Pomalu najíždím na vánoční sukroví. Byl zaregistrován výrazný úbytek vosích hnízd. Přiložil jsem ruku k dílu a pustil se do doplnění původního stavu...no, co se mě týče, jsou vosí hnízda rychloobrátkové zboží," poznamenal se smíchem.

Přání si trojnásobný olympijský medailista většinou nedává. V letošní teplé zimě jen chtěl, aby už napadl dostatek sněhu a soupeřům na Tour de Ski přál co nejlepší výkon. "Ať si mohou v cíli na Alpe Cermis říct, že do toho dali všechno," řekl Bauer.

Devítidílná série startuje 29. prosince v německém Oberhofu a Bauer aktuálně zařazuje do přípravy svižnější tréninky. "Pomalu se dostávám do rychlosti." Závodní tempo by měl naladit 26. prosince v exhibičním sprintu dvojic v Karlových Varech.

Bauer vše směřuje k Tour de Ski, proto vynechal poslední závod Světového poháru v Rogle a věnoval se přípravě. "Zatím jde vše snad podle představ. Už se těším, až to vypukne a zase začne závodní cvrkot," uvedl dvojnásobný vítěz Tour de Ski.

Reklama