Hlavní obsah

Jágr a Vrbata jsou i za oceánem v obraze o svých klubech

PRAHA

Jaromír Jágr a Radim Vrbata měli v úterý v zámoří totožný program. Po dopoledním tréninku zasedli hokejoví útočníci Philadelphie a Phoenixu k počítači a s napětím sledovali internetový přenos extraligového zápasu Kladno – Mladá Boleslav. Jako spolumajitelé řeší každodenní starosti českých klubů na dálku z NHL.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Jágr dohlíží na své Kladno i na dálku

Článek

Už v létě nejlepší evropský útočník zámořské historie s překvapením zjišťoval, kolik práce zajištění bezproblémového chodu přináší. Šéfování kladenskému hokeji převzal po svém otci a skomírající klub zachránil před krachem. Sehnal nové sponzory, natočil televizní reklamy… Do vedení si přivedl lidi, kterým věří.

Nejvíc ze všech spoléhá na velkého kamaráda a výkonného ředitele v jedné osobě Václava Bartoše. „To on je hlavní postavou, která se o Kladno bude starat, až odletím,“ řekl před zářijovým přesunem do Philadelphie. Právě od Bartoše Jágr dostává informace, společně řeší po telefonu a Skypu podstatné věci. Klidně v době, kdy je v Česku půl čtvrté ráno, ještě než s Flyers vyjede k dopolednímu tréninku.

S mobilem u ucha

Také Vrbata chce mít o dění v Mladé Boleslavi detailní přehled. „Vrbič nám tady chodí neustále s mobilem u ucha,“ vtipkoval jeho spoluhráč z Phoenixu Martin Hanzal. „Abych řekl pravdu, tak když jsem do toho vstupoval, netušil jsem, jak moc časově náročné to bude,“ povzdechl si třetinový vlastník boleslavského klubu.

Středočeši od začátku sezóny prohrávali, měnil se trenér, fanoušci byli naštvaní. „Ne snad, že bych si s někým z Bolky volal každý den. Když mám s Phoenixem zápas, tak se snažím soustředit na sebe. Ale když máme volno… To budou zase účty,“ orosil se Vrbata.

Radim Vrbata dohlíží na Mladou Boleslav třeba i mezi přesuny na zápasy NHLfoto: Pavel Lebeda

O dění kolem A-mužstva je informován z více zdrojů. „Rád bych měl pohledy z různých stran a mohl si tak udělat plastičtější obrázek,“ říkal Vrbata. Výhodu má v tom, že za áčko hraje jeho bratr David. „Hodně toho ale provoláme i se sportovním manažerem Milanem Hniličkou, šéfem představenstva Jirkou Plachým,“ vypočítával.

„Fanoušci se mi naštěstí do mailu nenabourali. To bych asi musel číst pěkné věci,“ prohlásil spoluvlastník klubu, který je dlouhodobě u dna extraligové tabulky.

Slíbil hokej pro lidi

Jágr už před startem ligy sliboval, že Kladno přistoupí k této sezóně z gruntu jinak. „Do každého zápasu půjde na sto procent. Hrajeme to pro lidi, kteří si zaplatí a chtějí vidět něco pořádného,“ vyhlásil Jágr.

„Teď si ale říkám, že jsme mohli mít o dost lepší bilanci. Vyhrajeme nad silným týmem a pak neporazíme mužstvo, které bychom porazit měli. Hlavně na domácím ledě mě ty ztráty dost mrzí,“ mračil se Jágr. To byl přesně případ úterního duelu s Mladou Boleslaví, které Rytíři nedokázali vstřelit ani jeden gól.

Jak Jágr, tak Vrbata se věnují převážně sportovní stránce. „Mužstva známe výborně, v létě jsme společně trénovali. Takže si myslím, že naše rady jsou ku prospěchu věci,“ řekl útočník arizonských Kojotů.

Na 1. února budou mít zase připraven obdobný program. Kolem poledne vytáhnou Jágr s Vrbatou v Americe notebooky a nervózně budou sledovat zápas Mladé Boleslavi s Kladnem. Hrát se bude 45. kolo a to už půjde v extralize do tuhého.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články