Hlavní obsah

VIDEO: Lindros v dresu Flyers. I s nenáviděným Clarkem se dobře bavil

PHILADELPHIA

Po téměř dvanácti letech si zase užil potlesk fanoušků a skandování svého jména. Ve Philadelphii na něj ještě nezapomněli, vždyť patřil k těm nejlepším, kteří kdy za místní Flyers hráli hokej. Eric Lindros znovu oblékl jejich dres a dočkal se bouřlivých ovací. I když to bylo jen v utkání veteránů před zápasem pod širým nebem Winter Classic NHL mezi Philadelphií a New York Rangers, které budete moci sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Tim Shaffer, Reuters

Eric Lindros (vpravo) a Bobby Clarke před zápasem veteránů

Článek

Sotva při představování hráčů zaznělo jeho jméno, 49 tisíc fanoušků na baseballovém stadiónu ve Philadelphii zajásalo a připravilo mu ovace vestoje. Číslo 88 bylo alespoň na chvíli zpět. Jméno Lindros bylo hlavním tahákem příznivců Flyers, proč shlédnout exhibiční utkání před tím, než na led nastoupí Jágr a spol.

Bývalý kapitán domácího týmu nastoupil v útoku s Johnem LeClairem a společně nechali alespoň částečně vzpomenout na časy někdejší řady "Legie zkázy", kde tentokrát chyběl třetí do počtu Mikael Renberg. Návrat se podařil - Lindros přihrál na první gól zápasu a Philadelphia porazila Rangers 3:1.

Joe Watson z Philadelphie (vlevo) u hrazení s Markem Messierem z NY Rangersfoto: ČTK/AP

"Cítil jsem něco speciálního. Je hezké být zpátky ve městě, kde vás na každém rohu zdraví fanoušci a přejí vám vše nejlepší. Jsem rád, že jsem se znovu potkal s řadou lidí, které jsem nějaký čas neviděl," pochvaloval si Lindros. Naposledy oblékl dres Flyers v květnu 2000 v sedmém finále Východní konference.

Poté byl vyměněn do New York Rangers pro neshody s generálním manažerem Bobby Clarkem, oba se však tentokrát sešli jako spoluhráči mezi veterány. Na staré neshody už zapomněli. "Ráno jsme se spolu bavili a všechno je v pohodě," usmíval se Lindros.

Brankář Philadelphie Bernie Parent právě úspěšně zasáhl při střele Gartnera z NY Rangersfoto: ČTK/AP

Právě oni dva se dočkali největšího aplausu při nástupu na led. A pak také bývalý brankář Bernie Parent, jenž chytal v masce ze 70. let. A hvězdy nechyběly ani v dresu soupeře: Mark Messier, Brian Leetch, Adam Graves, Glenn Anderson... A na střídačce známý bouřlivák Mike Keenan.

Původně to dokonce vypadalo, že by mohl přijet i Wayne Gretzky, jenž dres Rangers oblékal na sklonku své kariéry v letech 1996-99. Slavný "Great One" sice přiznal, že měl od klubu nabídku nastoupit, ale už měl s rodinou na vánoční svátky naplánovaný jiný program.

Reklama

Související témata: