Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 0:3Plzeň utnula sérii pěti porážek, Pavlát vychytal první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rob 0 : 1
49. Suchý 0 : 2
57. Straka 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v pondělním utkání 30. kola Tipsport extraligy doma s Plzní 0:3. Západočeši utnuli sérii pěti porážek. Vítězný gól dal Rob, Pavlát vychytal první nulu v extralize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňský hokejista Luboš Rob se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hned zkraje zápasu měl dvě velmi dobré příležitosti k otevření skóre Hübl, brankáře Pavláta ale nepřekonal. Hodně nepovedenou tříminutovku pak prožil domácí obránce Irving. Nejprve oslabil svůj tým a poté, co se vrátil z trestné lavice, skončila jeho rozehrávka z rohu kluziště na hokejce Roba, který "zavěsil" pod horní tyčku.

Zvýšit mohl zblízka Kracík, ale strážce domácí branky Godla byl proti. Na druhé straně nedovolili hosté zakončit do odkryté branky Demelovi a Indiáni si tak přenesli těsné vedení do druhého dějství. V něm mohli pohnout stavem tahouni obou celků Hübl a Gulaš, oba brankáři však byli pozorní. Po velké Zygmuntově chybě neuspěl ani Čerešňák.

Po 58 sekundách třetí třetiny zamířil na trestnou lavici Zdráhal. Blíže ke gólu než hosté ale měli domácí, když Helt jel v oslabení sám na Pavláta, ani on však nedokázal ukončit jeho neprůstřelnost. Ve 44. minutě pak vyhrál Pavlát další minisouboj s Hüblem. Jednadvacetiletého gólmana nedokázal překonat ani Zdráhal.

Přesně po 49 odehraných minutách našlápl Suchý mezi Irvinga a Šticha, dokázal si poradit i s Godlou a bylo to 2:0 pro hráče Škody. Tři a čtvrt minuty před koncem domácí zariskovali s hrou bez brankáře, kterou ale hosté velmi rychle ukončili třetím gólem. Nepovedený zápas završil Irving, když zadovkou "namazal" Strakovi.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Rob (Malát), 49. F. Suchý (Stach), 57. P. Straka. Rozhodčí: Kika, Micka - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:4, navíc V. Hübl - Gulaš oba 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich - P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, M. Hanzl, M. Látal - Jícha, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, V. Lang, Vráblík, Kvasnička, M. Houdek - Gulaš, Kodýtek, P. Straka - Eberle, F. Suchý, Kantner - Pour, Kracík, Stach - Malát, Rob, Slanina. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: