Hlavní obsah

Kouč Rangers Tortorella zaplatí za kritiku sudích 30 tisíc dolarů

Trenér hokejistů New Yorku Rangers John Tortorella dostal od vedení NHL pokutu 30.000 dolarů (600 tisíc korun) za své výroky po pondělním utkání pod otevřeným nebem proti Philadelphii. Nepomohlo mu ani, že se za ně omluvil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejistů New York Rangers John Tortorella.

Článek

Rangers sice pondělní Winter Classic 3:2 vyhráli, Tortorella však po zápase zuřil. Nelíbily se mu některé výroky rozhodčích Iana Walshe a Dennise LaRueho, především nařízené trestné střílení pro Philadelphii 19,6 sekundy před koncem třetí třetiny, které nicméně Danny Briere neproměnil.

Televize NBC prý chtěla prodloužení

Tortorella poté naznačoval, že televizní stanice NBC, jež zápas přenášela, a vedení NHL mohly mít zájem na tom, aby utkání šlo do prodloužení. "Nevím, jestli se NBC dohodla s rozhodčími, aby bylo prodloužení. Jsou to dobří sudí, ale tenhle zápas řídli hrozně. V třetí třetině to bylo nechutné," uvedl Tortorella.

Bývalý trenér Tampy Bay, s níž v roce 2004 získal Stanley Cup, se za své výroky omluvil po dni volna na středečním tréninku. Uvedl, že mluvil s viceprezidentem NHL pro hokejové operace Colinem Campbellem a také s generálním manažerem Flyers Paulem Holmgrenem. Rozhodčím Walshovi a LaRueovi nevolal, chce se jim omluvit osobně.

"Použít slovo 'nechutné' v souvislosti s Dennisem a Ianem rozhodně nebylo vhodné, stejně jako ty komentáře na adresu NBC, ligy a rozhodčích. Lidé se teď ptají: Bylo to zmanipulované? Tohle mě ale nikdy v životě nenapadlo. Ani na sekundu bych si nepomyslel, že v naší lize k něčemu takovému dochází nebo někdy dojde. Byly to sarkastické komentáře ve špatnou dobu," řekl ke svému výbuchu Tortorella.

Na výši pokuty nicméně neměla koučova omluva vliv. "Neexistuje žádné přijatelné vysvětlení nebo omluva pro výroky, které zpochybňují integritu soutěže, jejích rozhodčích a televizních partnerů. Lidé mohou nesouhlasit s výroky arbitrů, ale ani ta největší frustrace jim nedává právo mluvit tak nevhodně a nezodpovědně jako pan Tortorella," uvedl Campbell.

Reklama