Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 5:2Hokejové Dynamo řádí jako uragán a dál vítězí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Poulíček 1 : 0
21. Poulíček 2 : 0
34. Kubiš 2 : 1
43. Rohlík 3 : 1
44. Kolář 4 : 1
50. Mandát 5 : 1
52. Dufek 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v pondělním utkání 30. kola Tipsport extraligy nad Zlínem 5:2 a slaví sedmé vítězství v řadě. Dva góly domácích dal Poulíček. Zlín prohrál potřetí za sebou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Pardubic z první branky, vlevo její autor Jan Mandát.

Článek

Nástup do utkání se lépe povedl domácím, již ve 3. minutě z rychlé akce zahrozil Machala, jím nebezpečně vyslaný puk ale těsně minul zlínskou branku. Dynamo se pak bez větších obtíží ubránilo přesilovce, aby samo udeřilo ve druhé početní výhodě. Po pohledné spolupráci na jeden dotek se prosadil po Paulovičově přihrávce Poulíček. Nabyté vedení dodalo Dynamu klid, zvýšit mohl Rohlík, jehož střela šla vedle, v oslabení se málem prosadil Blümel.

Hned v první minutě druhé části hry při pokračující zlínské přesilovce zvýšil na rozdíl dvou branek Poulíček, pardubický útočník získal puk a ze střední vzdálenosti vyslal velmi přesnou ránu nad Hufovu vyrážečku. Východočeši byli aktivnější, blízko ke skórování byli Blümel či Mikuš. V polovině základní hrací doby byl sám v mezikruží Nakládal, ale neuspěl.

Berani se postupně osmělili a vyráželi k nebezpečným protiútokům, ve 34. minutě Dufek vyslal do akce Kubiše a ten, ač byl faulován, dokázal procpat puk po svém rychlém úniku do sítě. Vrátit domácím dvoubrankový náskok mohl agilní Poulíček, jeho rána si našla cestu do horní tyče. Huf poté zlikvidoval šance obráncům Mikušovi a Hrádkovi.

V úvodu třetí třetiny se pořádně zapotil i Kantor, když musel likvidovat nebezpečnou akci Novotného s Karafiátem, při níž puk skončil pár centimetrů před brankovou čarou.

Pardubicím dodaly klid dvě slepené branky v rozmezí 39 sekund. Nejprve se ujala spolupráce mladíků ze čtvrté formace, Matýs našel před brankou osamoceného Rohlíka a předložil mu ideální pas pro bezproblémové zakončení. Na 4:1 pro Dynamo zvýšil po pěkném Blümelově pasu Kolář, jenž zakončil pohlednou spolupráci blafákem do forhendu. Aktivní pasáž domácích zakončilo trestné střílení, v něm ale Mandát zamířil pouze do spojnice tyčí.

Východočeši si bez větších obtíží došli za další výhrou, Mandát v 50. minutě proměnil přesilovku a vstřelil pátý gól Dynama. Skóre uzavřel na opačné straně neobsazený Řezníček, jenž pouze zmírnil zlínskou prohru v enteria areně.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Poulíček (Paulovič, Roman), 21. Poulíček, 43. Rohlík (Matýs), 44. J. Kolář (Blümel, Paulovič), 50. Mandát (Camara) - 34. Kubiš (Dufek), 52. Dufek (Řezníček, Herman). Rozhodčí: Hradil, Roman Svoboda - Rampír, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Karafiát (Zlín) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, J. Zdráhal, Vála, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Machala, Roman, Svačina - Matýs, Rohlík, Kusý. Trenér: Král.
Zlín: Huf - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Matyáš Hamrlík - Köhler, Herman, Vopelka - Kubiš, Fryšara, Dufek - Sebera, P. Sedláček, Šlahař - Ondráček, Karafiát, Honejsek. Trenér: Robert Svoboda.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice