Hlavní obsah

Gattuso odehrál první zápas po čtyřměsíční pauze

DUBAJ

Italský záložník Gennaro Gattuso z AC Milán má za sebou první zápas po čtyřměsíční pauze zaviněné vážnými problémy se zrakem. Třiatřicetiletý fotbalista ve středu odehrál druhý poločas přípravného utkání s Paris St. Germain v Dubaji, které "Rossoneri" vyhráli 1:0.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Gennaro Gattuso (uprostřed) po čtyřech měsících odehrál zápas.

Článek

"Bylo těžké nehrát tak dlouho. Nejtěžší během těch měsíců bylo vyrovnat se s nástrahami každodenního života. Není to legrace, když ráno vstanete a vidíte trojitě," uvedl Gattuso v rozhovoru pro klubovou televizi.

Gattuso hrál naposledy 9. září, kdy kvůli rozostřenému vidění po srážce se spoluhráčem Alessandrem Nestou odstoupil z úvodního utkání italské ligy s Laziem Řím. Lékaři u něj poté diagnostikovali ochrnutí očního nervu a mistr světa z roku 2006 se podrobil operaci levého oka.

První zápas po dlouhé pauze odehrál Gattuso proti svému bývalému trenérovi z Milána Carlu Ancelottimu, který nedávno nastoupil k týmu Paris St. Germain. "Je to můj velký přítel. Objal jsem ho, ale žebra jsem mu nezlomil. Ještě se mi nevrátila síla," uvedl v žertu. "Musím ale říct, že si pro práci vybírá samá zajímavá města. Londýn, Paříž... Příště možná přijde na řadu Moskva," dodal Gattuso na adresu bývalého kouče Chelsea.

Reklama

Související témata: