Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 4:2Karlovy Vary poprvé pod trenérem Kýhosem prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Květoň 1 : 0
0. Skuhravý 1 : 1
0. Langhammer 2 : 1
0. Kumstát 2 : 2
0. Mikuš 3 : 2
0. Kašpařík 4 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Karlových Varů po dvou výhrách poprvé pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose utrpěli porážku, když prohráli na ledě Českých Budějovic 2:4. Klesli tak na třinácté místo za Slavii. Jihočeši porazili Energii na domácím ledě už podeváté za sebou.

Článek

Západočechům se hned v úvodu vymstilo vyloučení obránce Lučky za zdržování hry. Po půl minutě přesilovky napřáhl na modré čáře Květoň a hostující brankář Salfický poprvé kapituloval. Českobudějovičtí trenéři museli brzy udělat změnu ve třetím útoku, kam zařadili Sailera místo zraněného Podlešáka.

Jejich svěřenci aktivním napadáním znemožňovali soupeři rozvíjet útočné akce, z nichž by mohli ohrozit Kovářovu branku. Jednu z mála příležitostí měl Pech, ale jeho střelu švihem ze tří metrů Kovář zlikvidoval. Jeho protějšek Salfický byl mnohem více zaměstnaný, také on však ustál nebezpečné střely z hokejek Šimánka, Květoně, Mertla a Kuchejdy.

Druhé dějství zahájil průnikem po levém křídle domácí Burian, ale nezakončil stejně jako o chvíli později Červený po přihrávce od Pšurného. Příležitost Deje z následného protiútoku zmařil za cenu hákování Květoň, hosté však v přesilovce nebyli nebezpeční. Naopak Gulaš v oslabení ohrozil Salfického.

Domácí gólman Kovář zázračně vykryl ránu Kotrly, přesto se hosté dočkali vyrovnání. Při trestu Šimánka převzal Skuhravý puk za modrou čarou a sólový nájezd zakončil úspěšnou kličkou do bekhendu. Nerozhodný stav vydržel necelé čtyři minuty do chvíle, kdy nádhernou přihrávku Gulaše zužitkoval v pádu Langhammer a vrátil Jihočechům vedení.

Na začátku třetí třetiny nevyužili domácí půl minuty trvající výhodu pěti hráčů proti třem, ale při pokračujícím trestu Skuhravého se trefil od modré čáry Mikuš. Také hosté záhy využili početní výhodu. Z přihrávky Pecha dal kontaktní gól Kumstát.

Karlovarští zvyšovali tlak a na ledě se rozpoutal urputný boj o každý centimetr ledu. Šancí však k vidění mnoho nebylo. Kovář zneškodnil střely Deje, Pecha i Gřegořka, zatímco Salfický většinou jen sledoval jak puky létají kolem jeho branky. Více než dvě minuty před koncem zkusili hosté power play, ale zkušený Kašpařík je brzy připravil o kotouč a střelou do opuštěné klece pečetil výhru domácích.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. L. Květoň (Kranjc), 34. Langhammer (Gulaš), 43. Mikuš (Burian), 59. Kašpařík - 31. Skuhravý (Gawryletz), 45. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Polák, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 4324.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Burian - Kuchejda, Mertl, Podlešák (12. Sailer) - R. Pšurný, Červený, Marek. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Karlovy Vary: Salfický - Mocek, Gulaši, Gawryletz, Gřegořek, Gründling, Prošek, J. Látal, Lučka - Dej, Skladaný, Skuhravý - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, Mikeska, Kotrla - Zucker, T. Sýkora, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec