Hlavní obsah

V šestnácti při něm stáli všichni svatí, pak Kubalíka dojal kapitán Straka

Není to tak dávno, co skončil základní školu. Jiní jeho spoluhráči mohou na tyto okamžiky vzpomínat už je z fotografií. On ne. V šestnácti vše začíná, a pro plzeňského hokejistu Dominika Kubalíka ve středu nastal velký den. Pátý zápas v extralize a první gól. Navíc z trestného střílení. Trefil se proti Českým Budějovicím.

Foto: www.hcplzen.cz

Dominik Kubalík se raduje se spoluhráči po premiérovém gólu v extralize.

Článek

V čase 48:09 si vysloužil šestnáctiletý Kubalík faul a přišla jeho chvíle, jel trestné střílení. Z hlediště na něj koukalo téměř pět a půl tisíce fanoušků a spoluhráči na střídačce stáli. I ti, kteří jsou dvakrát starší. A on dal.

„Byla to pro mě vlastně úplně první větší gólová příležitost v áčku, první nájezd, koukalo na mě hodně lidí, nebylo to pro mě moc lehké,“ přiznal forvard, který se narodil v roce 1995. Rozjel se z kruhu a vystřelil. Pak mu všichni gratulovali.

„Nakonec jsem se rozhodl pro střelu a stáli při mně všichni svatí, že to tam propadlo. Už jsem myslel, že gól nedám. Ale když jsem slyšel diváky, že se radují, tak mi už také bylo jasno,“ citoval mladého střelce zase server hokej.cz.

Kapitán Straka Kubalíka dojal

Jeho premiérovou trefu viděli hráči, kteří poznali i nejlepší hokejovou ligu světa - NHL. Čtyřicetiletý Jaroslav Modrý, osmatřicetiletý František Kaberle, také devětatřicetiletý kapitán Indiánů Martin Straka. Ten po úspěšném trestném střílení vyrazil k rozhodčím, vyžádal si puk a předal jej do správných rukou.

„Vystavím si ho na čestné místo. Všichni mi blahopřáli a Martin Straka mě dojal tím, že mi puk přivezl, ale než jsem jel, tak mi nikdo neporadil, co bych měl udělat. Jen na mě křičeli, ať to koukám proměnit,“ přiznal šestnáctiletý Kubalík, kterého teď čeká další odměna. Za první gól se platí do šatny.

„Ještě nevím, co budu kupovat, ale doufám, že to nebude moc drahé, na to bych neměl,“ usmál se nezletilý Kubalík.

Reklama

Související témata: