Hlavní obsah

Kometa zdolala Boleslav až na nájezdy, přesto poskočila do elitní desítky

Čestmír FolkPrávo

Hokejisté Komety toužili v pátečním extraligovém duelu s Mladou Boleslaví po třech bodech, avšak po utkání dávali najevo spokojenost i s výhrou 2:1 na samostatné nájezdy. Rovněž hosté se netajili, že bodík z brněnské Kajot Arény je pro ně hodně cenný.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Tomáš Žižka z Komety Brno (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

„Byl to pro nás nesmírně obtížný zápas. Můžeme jen litovat, že jsme hlavně ve druhé třetině zužitkovali z řady vyložených šancí pouze jedinou. Za nerozhodného stavu 1:1 jsme pak měli sice převahu, avšak i soupeř mohl z brejků skórovat. Můžeme být tudíž rádi, že jsme nakonec aspoň zvládli penaltový rozstřel a připsali si v boji o play off důležitý druhý bod,“ říkal brněnský asistent Lubomír Oslizlo, jehož tým v tabulce poskočil do vysněné elitní desítky.

Mladoboleslavský kouč Petr Novák uznal, že Kometa zvítězila zaslouženě. „Vždyť nás výrazným poměrem přestřílela, za jeden bod můžeme být rádi. Naštěstí nás držel nad vodou skvělý brankář Valent a velmi dobře zachytal i domácí Trvaj. Také proto padlo v zápase tak málo gólů, z čehož asi diváci moc velkou radost neměli. Nízká střelecká produktivita je bohužel naším dlouhodobým problémem, ani tentokrát jsme nedokázali dát víc než jednu branku,“ povzdechl si Novák.

Hrdinou hráč na výpomoc z Havlíčkova Brodu

Vítězství Brňanů potvrdil v penaltovém rozstřelu proměněným samostatným nájezdem útočník Vojtěch Němec, který Kometě pomáhá formou hostování z prvoligového Havlíčkova Brodu. „Byl jsem malinko nervózní, vždyť to byl můj premiérový nájezd v extralize. Naštěstí se mi podařilo Valenta překonat, mám z toho obrovskou radost. Měl jsem totiž obavy, aby mu trenér Novák, který mě před časem vedl v Brodě, neporadil, jakým způsobem nájezd provádím,“ svěřil se šestadvacetiletý Němec, jehož si brněnští fanoušci hned oblíbili a ještě dlouho po skončení střetnutí skandovali jeho jméno.

Rovněž on si liboval, že Kometa brala aspoň dva body. „Byly pořádně vydřené,“ usmíval se. Němec vítá, že dostává v nejvyšší soutěži šanci. „Do konce sezóny jsem ovšem vázaný smlouvou v Havlíčkově Brodě, kde chci pomoci naplnit klubové cíle. Nijak tudíž netlačím na to, abych hrál za Kometu co nejčastěji. Vždy čekám, jak se dohodnou manažeři Zubíček s Žákem, a podle toho se zařídím,“ prozradil Němec, který vidí značný rozdíl v úrovni extraligy a první ligy. „Extraliga je mnohem rychlejší a silovější. V ní se snažím hlavně neudělat chybu. V první lize si za Havlíčkův Brod dovolím na ledě mnohem víc,“ připustil.

Reklama

Související témata: