Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 0:2Boleslav se zbavila noční můry, po 23 prohrách zabrala naplno na ledě Tygrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Jaaskelainen 0 : 1
47. Cienciala 0 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 31. kole extraligy na ledě Liberce 2:0 a uspěli pod Ještědem poprvé od 18. listopadu 2010 po 23 porážkách v řadě. Bruslařský klub tak potvrdil skvělou formu a bodoval posedmé v řadě, z toho šestkrát vyhrál. V tabulce se bodově dotáhl na druhou Spartu. Naopak Liberec vyšel poprvé po čtyřech zápasech bodově naprázdno a zůstává sedmý. Mladoboleslavský brankář Jan Růžička vychytal své třetí čisté konto v sezoně a zároveň druhé v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička a Jaroslav Vlach z Liberce. Gólman Středočechů byl neprůstřelný.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali zostra a hned od úvodní minuty se nastěhovali do útočného pásma. Dobré šance měli Šír s Knotem, Růžička v brance hostů byl ale připraven. Nepřišel si na něj ani nadvakrát Vlach. Hosté Kváču poprvé ohrozili až po sedmi minutách hry, se střelou Pláňka ale neměl liberecký brankář sebemenší problém. Na opačné straně se kolem mantinelu protáhl Lenc, proti jeho zakončení se ale blýsknul fantastickým zákrokem Růžička.

Z první vážnější šance tak šli do vedení hosté. Jääskeläinen obral v rohu o kotouč Hrabíka, vybruslil si až před branku a střelou nad Kváčovo rameno poslal hosty do vedení. Vyrovnání měl poté na hokejce Vlach, sám před Růžičkou ale neuspěl.

Také druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení náporu Bílých Tygrů. Růžička nejdříve lapil Šírovu dělovku z mezikruží, následně si poradil také s pokusem Lence. Další dobré příležitosti měli Vitásek s Pavlíkem, Růžička ale odolával. Na vzrůstající tlak domácích zareagovali hostující trenéři oddechovým časem a Bruslařskému klubu pomohla vymanit se z náporu Liberce také první přesilovka v utkání.

Mladoboleslavští ji ale nesehráli příliš dobře a Kváču neohrozili. V početní výhodě si zahráli také Severočeši a zasypali Růžičku několika ranami, skvěle chytající mladoboleslavský brankář ale svůj tým podržel.

Třetí dějství začalo přesilovou hrou domácích, největší šanci měl ale při vlastním oslabení Lunter. Liberec dostal hned vzápětí šanci na reparát, Růžička byl ale opět bez práce. Zato Mladá Boleslav naložila s nabídnutou přesilovkou o poznání lépe a dokázala ji využít. Na rozdíl dvou branek zvýšil dorážkou Šťastného střely pohotový Cienciala.

Domácí mohl vrátit na dostřel Pekař, Růžička byl však u své tyče včas. Na opačné straně mohl z rychlého brejku přidat pojistku Stránský, jenže Kváča udržel svůj tým ve hře. Bílí Tygři se museli tlačit dopředu, naráželi ale na dobře zformovanou hostující obranu v čele se skvěle chytajícím Růžičkou. Necelé čtyři minuty před třetí sirénou to domácí zkusili při hře bez brankáře, závěrečný nápor jim ale nejdříve zhatilo špatné střídání a následný faul Vlacha.

31. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávka: 9. Jääskeläinen, 47. Cienciala (Šťastný). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Šmíd, Rosandič, Vitásek, T. Hanousek, Derner, Kolmann - Lenc, A. Musil, Birner - Pekař, P. Jelínek, T. Rachůnek - R. Pavlík, Hrabík, J. Vlach - Průžek, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Šidlík, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: