Hlavní obsah

Kanada - Česko 3:0Češi se zázraku na MS nedočkali. Kanada vyhrála a je v semifinále

bp, likSport.cz
Aktualizováno

Boj až do konce, jenže čeští hokejisté se zázraku na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu nedočkali. Ve čtvrtfinále prohráli s Kanadou 0:3. Favorit se nedostal do drtivého tlaku, národní tým měl šance, ale nedokázal je proměnit a na světovém šampionátu končí. Český tým měl 29 střel, ale ani jedna neskončila v brance.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Radek Kučeřík neměl šanci, okolo něj byli tři Kanaďané.

Článek
Fotogalerie

Čeští mladíci vyhráli úvodní třetinu na střely 12:8, ale na góly prohráli 0:2. Domácí předvedli nápor hned od začátku, první střelu musel likvidovat český gólman Nick Malík už po patnácti sekundách. Domácí ale nedokázali využít nápor. I na druhé straně byly šance, jenže žádná neskončila gólem.

První branka patřila domácím, v 9. minutě uklidnil Kanadu Cozens, když se dostal do rychlého úniku. Následovalo české oslabení, které tým vedený trenérem Karlem Mlejnkem zvládl, ale čtyři sekundy po ubráněné přesilovce přišla druhá kanadská radost, ve 12. minutě zvýšil na 2:0 Byram.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

V posledních pěti minutách zahajovací dvacetiminutovky čeští hráči měli více ze hry, tlačili, dostávali se do šancí, stříleli, ale brankář Levi si se vším poradil. Trenér Mlejnek už před utkáním upozorňoval na technickou vyspělost a rychlost Kanaďanů, ta byla rozdílová v první třetině.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Letecký den Davida Jiříčka.

Po necelých pěti minutách druhé části si vzala česká střídačka oddechový čas, pár sekund na vydýchání. Kdo ale čekal drtivý tlak od domácího týmu, nedočkal se, přesto bylo jasné, kdo vládne na ledě, domácí si vše hlídali. Čeští hráči napadali Kanaďany, v permanenci byl Malík, ale dopředu byl národní tým neškodný, za prvních sedm minut druhé části si kanadský gólman nepřipsal ani jeden zákrok.

Pokud chtěli Češi snížit, museli začít střílet, po dvanácti minutách prostřední části měli ve statistikách jednu střelu. Až ve 33. minutě měl větší práci kanadský brankář po Langově střele, ale nejlepší český střelec neuspěl. Nakonec se ve druhé třetině neprosadil nikdo, Kanada vedla stále 2:0.

Žádné velké šance, Kanada si hlídala vedení. Takový průběh měla třetí dvacetiminutovka. Šest minut před koncem měl slibné šance čtvrtý český útok, ale Levi nebyl opět překonán.

Češi zkusili hru bez brankáře pět a půl minuty před koncem třetí třetiny. Hodně střel, ale žádná se neujala. Když v 58. minutě zvýšil na 3:0 McMichael do prázdné branky, bylo rozhodnuto, Kanada si zahraje semifinále, český tým na turnaji skončil po bojovném výkonu, když vyhořel ve střelbě. Češi se neprosadili ani v přesilové hře, kterou sehráli na konci zápasu.

Čtvrtfinále mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu:
Kanada - Česko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs). Rozhodčí: Lawrence, Stewart - Chaput, Mahoney (všichni Kan.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Bez diváků.
Levi - Drysdale, Byram, Schneider, Harley, Barron, Guhle, Korczak - Cozens, McMichael, Holloway - Krebs, Zary, Perfetti - Pelletier, Byfield, Quinn - Tomasino, Suzuki, Mercer. Trenér: André Tourigny.
Malík - Krutil, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Kubíček - M. Lang, Myšák, Teplý - P. Novák, D. Vitouch, A. Raška - M. Beránek, F. Přikryl, Mužík - Rychlovský, A. Najman, Koffer. Trenér: Karel Mlejnek.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Jakou známku byste dali českému týmu za výkony na MS?
Jednička
2,3 %
Dvojka
8,5 %
Trojka
44 %
Čtyřka
35,8 %
Pětka
9,4 %
Celkem hlasovalo 42113 čtenářů.

Reklama

Související témata: