Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 2:1 PPLitvínov otočil zápas s Olomoucí, rozhodl Jarůšek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Nahodil 0 : 1
60. Pospíšil 1 : 1
61. Jarůšek 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova otočili ve 32. kole extraligy zápas s Olomoucí a vyhráli 2:1 v prodloužení. Domácí nejprve v power play vyrovnali a v čase 60:40 duel rozhodl Richard Jarůšek. Olomouc ale i tak potvrdila, že se jí proti Litvínovu daří, s Vervou bodovala devětkrát v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád zasahuje před Richardem Jarůškem z Litvínova, vpravo Jiří Ondrušek.

Článek

Severočeši nasadili do utkání čerstvou posilu Žejdla. Zkušený útočník, který hrál první zápas od loňského března, se postavil do středu třetí formace.

Do první výraznější šance se dostal ve 3. minutě domácí Zygmunt, nemířil však přesně. Stejně jako později Demel. Hanáci mohli otevřít skóre při vyloučeních Balinskise, až při druhém trestu však střílel Ondrušek alespoň trochu nebezpečně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lukáš Žejdl z Litvínova.

V 15. minutě měly v rychlém sledu velké šance oba týmy. Nejprve jeli Jarůšek s Hanzlem sami na Konráda, slovenský gólman však Hanzla vychytal. Vzápětí se stejná dvojice dostala do přečíslení dva na jednoho, Jarůšek ale Konráda neprostřelil. Poté se na druhé straně dostal do brejku Gřeš, Godla ale včas vyrazil a olomouckou příležitost zhatil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Valenta z Olomouce a Tomáš Pospíšil z Litvínova.

Olomouc poté nevyužila ani třetí vyloučení lotyšského beka v první části a v 21. minutě hosty dělilo od vedení jen pár centimetrů. Bambula trefil tyč a puk se odrazil před brankovou čáru, což potvrdil i videorozhodčí.

Při další přesilovce hostů zahrozil z brejku litvínovský obránce Kolář, Konrád byl ale opět pozorný. I díky tomu se Hanáci mohli dostat do vedení, z rychlého protiútoku se v 38. minutě prosadil osamocený Nahodil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Olomoucký Jan Knotek před litvínovským brankářem Denisem Godlou. Vlevo David Štich z Litvínova.

Verva měla ideální možnost vyrovnat ve dvou přesilových hrách ve třetí třetině, fauly Máchy ani Koloucha ale nepotrestala. Zdráhalovu samostatnou akci poté zastavil "rybičkou" Konrád. Dvě minuty před koncem normální hrací doby se domácí rozhodli odvolat brankáře a v power play se jim podařilo vyrovnat. Konráda překonal v čase 59:21 Pospíšil. Litvínovský gól následně potvrdil videorozhodčí a po trenérské výzvě Olomouce i arbitři přímo na ledě.

V prodloužení poté obrat dokonali Zdráhal s Jarůškem, kteří ukázkově využili přečíslení dva na jednoho.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 60. Pospíšil, 61. Jarůšek (P. Zdráhal) - 38. Nahodil (T. Černý). Rozhodčí: Pešina, M. Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel, Cibulskis - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, Žejdl, Válek - M. Látal, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík - Bambula, J. Knotek, Káňa - V. Tomeček, Ostřížek, Burian - Kucsera, Mácha, Olesz - Gřeš, Nahodil, Kolouch. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama