Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:0Kometa vyhrála podruhé za sebou s čistým štítem gólmana Vejmelky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Valský 1 : 0
43. Mueller 2 : 0
50. Kusko 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli ve 32. kole extraligy nad Karlovými Vary 3:0. Branky vítězů dali Jakub Valský, Peter Mueller a Silvestr Kusko. Kometa zvítězila podruhé v řadě a její brankář Karel Vejmelka podruhé za sebou udržel čisté konto. Energie nebodovala po pěti zápasech, v tabulce klesla na šesté místo, Brno zůstává deváté.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka udržel proti Karlovým Varům čisté konto.

Článek

Brno nastoupilo bez zraněného nejlepšího střelce Schneidera, ale zase s čerstvou posilou do obrany Zámorským, který nastoupil v první formaci. Největší šanci v první třetině měl na své holi obránce Němec, ale střelu z mezikruží mu vychytal Novotný, stejně jako dorážku Muellera. Tyč mu pak pomohla v 15. minutě po Horkého teči Valského střely.

Hosté se jen těžko dostávali přes střední pásmo před Vejmelku, jejich největší šanci měl Vondráček, ale brněnského gólmana zblízka nepřekonal. Vary pokračovaly v aktivní hře plné pohybu a napadání i po první přestávce, ale Brno na to bylo připraveno a nepustilo soupeře do šancí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Filip Novotný, Dominik Graňák z Karlových Varů a Jakub Valský z Brna.

Čekání na první gól ukončil ve 25. minutě Valský, který uplatnil důraz na brankovišti a dorazil bekhendovou střelu Muellera. Branka Kometu nakopla k větší ofenzívě, blízko druhé brance byl Horký po přihrávce Klepiše, ale Novotný si připsal další skvělý zákrok.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Peter Mueller z Brna a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Šanci vyrovnat měl ve vlastním oslabení Kohout, jenže nájezd na Vejmelku neproměnil. Varům se nepovedla ani přesilovka na přelomu třetin a trest přišel záhy. Akci prvního brněnského útoku zakončil nechytatelně Mueller svým dvanáctým gólem v sezoně.

Pro hosty to byl signál ke zvýšení náporu, ale hlavně efektivity. Brno si však své zasloužené vedení hájilo pečlivou defenzívou a brejkovými situacemi, z nichž navíc jednu proměnil Kusko. O výsledku zápasu tak bylo rozhodnuto.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky: 25. Valský (Mueller), 43. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 50. Kusko (Vincour, Zámorský). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 5:6, Využití: 0:0. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, O. Němec, Bartejs, Mlčák, Gulaši, Freibergs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Klepiš, Valský - Kusko, Brabenec, Vincour - Šoustal, F. Dvořák, Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice