Hlavní obsah

Sezona F1 podle médií v Austrálii kvůli karanténě nezačne

Melbourne

Sezona mistrovství světa formule 1 podle zpráv specializovaných médií podle všeho v Austrálii nezačne. Kvůli koronavirovým opatřením vyžadujícím dlouhou karanténu se na 21. března plánovaná úvodní Grand Prix sezony s 23 rekordními závody nejspíš nepojede a organizátoři v Melbourne se pokusí pro závod získat nový pozdější termín.

Foto: Bryn Lennon, Reuters

Charles Leclerc z týmu Ferrari v akci během závodu formule 1 v Abú Zabí.

Článek

Podle webů autosport.com a the-race.com je odložení Grand Prix velmi pravděpodobné kvůli nutnosti dvoutýdenní karantény pro zahraniční návštěvníky. Do té se budou muset v lednu uchýlit tenisté před úvodním grandslamem sezony Australian Open.

Představitelé F1 ani organizátoři z Albert Parku se k informacím přímo nevyjádřili. Mluvčí seriálu agentuře Reuters řekl, že se počítá se startem sezony v březnu, ale o dějišti nemluvil. Je tak možné, že ročník odstartuje až v Bahrajnu, kde se má jet týden po Melbourne 28. března.

Loňská Velká cena Austrálie byla zrušena jen několik hodin před úvodním tréninkem kvůli případu koronaviru v týmu McLaren. Sezona nakonec odstartovala až v červenci v Rakousku a místo plánovaných 22 měla 17 zčásti jiných závodů v Evropě a na Středním východě.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články