Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 3:0Sparta po dvou porážkách zabrala, Machovský vychytal čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Řepík 1 : 0
18. Rousek 2 : 0
50. Tomášek 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v úterní dohrávce 8. kola Tipsport extraligy doma nad Hradcem Králové 3:0 a na lídra z Třince ztrácejí tři body. Pražané rozhodli o vítězství už v první třetině, kdy si vytvořili dvoubrankový náskok. Čisté konto vychytal Matěj Machovský, potřeboval na něj 24 zákroků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Michal Řepík ze Sparty oslavuje gól během utkání 8. kola Tipsport extraligy s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Do domácí sestavy se po dlouhé době vrátil uzdravený zkušený bek Jurčina, který hrál naposledy koncem září na ledě Mladé Boleslavi. Už po 73 sekundách pykal za hákování domácí Sukeľ, velkou šanci měl v oslabení Rousek, ale brankáře Lukeše nepřekonal. Pozorný byl i jeho protějšek Machovský proti Orsavovi, jenž se snažil zakončit bekhendem mezi betony.

Sobotka pak neuspěl tváří v tvář proti Lukešovi, Rousek neotevřel skóre ani pokusem do odkryté branky. V 16. minutě už však sparťané v přesilovce slavili vedoucí gól, když Poláškův pokus tečoval mimo Lukešův dosah Řepík a ukončil tak Jankův trest už po 21 sekundách. O dvě minuty později potrestal chybu Východočechů Rousek, jemuž pohotově posunul puk Sukeľ.

Ve druhém dějství se skóre přes několik slibných příležitostí nezměnilo. Košťálek ze strany nepřekonal Lukeše, Buchtele pálil z kruhu, ale se stejným výsledkem. Snížit mohl naopak znovu Orsava, proti němuž skvěle zasáhl Machovský pravým betonem. Rychlou lapačku pak předvedl Lukeš při zakončení Sukeľa.

Do třetí části nastupovala Sparta s výhodou takřka celé přesilovky, jenže Pechovi na modré čáře odskočil puk, jehož se zmocnil Zachar a když už nabíral rychlost, Pechův faul ho poslal k ledu. Východočeši tak měli k dispozici trestné střílení, Machovský však Orsavův úmysl o zakončení do bekhendu dokonale přečetl.

Ve 47. minutě zahrozil Tomášek v oslabení, takřka přesně v polovině třetiny si pak spravil chuť třetím gólem, když se vyhnul Zacharovi, potáhl si kotouč mezi kruhy a z dobré palebné pozice nezaváhal. Lukeš poté ještě fantasticky vychytal Říčku. Na strážci branky Mountfieldu ztroskotal při zakončení přečíslení dvou na jednoho i Pech, ale Pražany to s ohledem na výsledek mrzet nemuselo.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Řepík (Polášek, Tomášek), 18. Rousek (M. Sukeľ, D. Vitouch), 50. Tomášek (M. Sukeľ, Rousek). Rozhodčí: Lacina, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:6, navíc Jurčina, Němeček (oba Sparta) oba 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Jurčina, Němeček, Kalina, Polášek, M. Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Šmerha. Trenéři: Hořava a Jandač.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank, Čáp - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: