Hlavní obsah

Liberec - Č. Budějovice 7:0Liberecký gólový uragán odnesl nováček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jelínek 1 : 0
8. Jelínek 2 : 0
22. Vlach (trestné střílení) 3 : 0
24. Vlach 4 : 0
26. Bulíř 5 : 0
30. Birner 6 : 0
52. Vlach 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce si v pátečním utkání 33. kola Tipsport extraligy proti nováčkovi z Českých Budějovic s chutí zastříleli. Vyhráli vysoko 7:0, hattrickem se blýskl Jaroslav Vlach.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Liberce se po zranění vrátili útočníci Bulíř s Grígerem, naopak už chyběl Rachůnek, který zamířil zpět do Karlových Varů. Motoru zase scházel hlavní kouč Václav Prospal, jenž se podrobil drobnému operačnímu zákroku a mužstvo tak v utkání vedl asistent Aleš Totter.

Domácí do utkání vlétli a už ve druhé minutě šli do vedení. Skóre zápasu otevřel přesnou ranou mezi Paterovy betony Jelínek. Motor mohl okamžitě odpovědět, Formana ale výborně vychytal Kváča. První přesilovku si zahráli Jihočeši, Kváču však vůbec neohrozili. To Bílí Tygři naložili s početní výhodou o poznání lépe a po Vlachově krásné přihrávce skóroval podruhé v utkání domácí kapitán Jelínek.

Hosté zareagovali střídáním gólmanů. Pateru, který chytal před návratem do Severní Ameriky naposledy, v brance nahradil Strmeň. Motor mohl poté dostat na dostřel Toman, v dobré pozici ale těsně minul. Na Kváču si nepřišel ani Michnáč.

Na začátku druhé části hrál Motor minutu ve dvojnásobné početní výhodě, sehrál ji však velmi špatně. Po návratu z trestné lavice se navíc do úniku dostal Derner, byl faulován Plášilem a rozhodčí nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Vlach a přesnou ranou k tyči zvýšil již na rozdíl tří branek.

Za další dvě minuty už Liberec vedl 4:0, po Jelínkově přihrávce se radoval znovu Vlach. Zmar Českých Budějovic však pokračoval i nadále, dokonce ve vlastním oslabení přidal po krásné individuální akci pátý gól domácích Bulíř. V polovině utkání pak navíc Liberečtí využili také početní výhodu, ranou do horního rohu nedal Strmeňovi šanci Birner - 6:0. Jihočeši byli ve druhé třetině pod neustálým tlakem domácích a Kváču prakticky neohrozili.

Českobudějovičtí se ve třetím dějství snažili alespoň o čestný úspěch a blízko mu byl Forman, Kváčovi ale proti jeho střele pomohla pravá tyč. Na domácího brankáře si nepřišel ani nadvakrát Doležal. Udeřili tak znovu domácí, když po Jelínkově pasu zkompletoval dělovkou pod horní tyč svůj první hattrick v extralize Vlach. Zápas už se poté jen dohrával.

33. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Madeta Motor České Budějovice 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. P. Jelínek (R. Pavlík, T. Havlín), 8. P. Jelínek (J. Vlach, Gríger), 22. J. Vlach z trestného střílení, 24. J. Vlach (P. Jelínek), 26. Bulíř (Gríger, T. Havlín), 30. Birner (Lenc, Bulíř), 52. J. Vlach (P. Jelínek, T. Havlín). Rozhodčí: Pešina, Micka - Zíka, Malý. Vyloučení: 6:2. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, T. Havlín, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Gríger, Bulíř, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, A. Najman, J. Šír - D. Špaček. Trenér: P. Augusta.
České Budějovice: J. Patera (8. Strmeň) - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, J. Suchánek - Jonák, M. Toman, Christov - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Forman - D. Voženílek, Prokeš, Martin Novák - G. Ville, Michnáč, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice