Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 1:4Rachůnek poprvé nastoupil, šňůru nezdarů ale neutnul. Energie padla popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mikyska 0 : 1
18. Dočekal 0 : 2
40. Krenželok 0 : 3
48. Kalus 0 : 4
50. Kaše 1 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Do zápasu vyrukovali i se staronovou tváří Tomášem Rachůnkem, přesto v Tipsport extralize klopýtli popáté v řadě. Hokejisté Karlových Varů nestačili doma na Vítkovice, které zvítězily 4:1. K tříbodovému importu nakročily už v první třetině, kdy odskočily na rozdíl dvou gólů a náskok postupně navyšovaly.

Foto: David Taneček, ČTK

Tomáš Rachůnek má za sebou obnovenou premiéru v dresu Karlových Varů.

Článek

Rachůnek nastoupil na křídle elitní formace spolu s Kašem a Flekem, jenže po utkání měl 29letý útočník k radosti daleko. Vítkovice si hned v úvodu vypracovaly několik slibných příležitostí. Gewiese nejprve nedotlačil puk za Novotného, poté na karlovarském brankáři ztroskotal tečí v přesilovce i Krenželok.

V největší domácí šanci se objevil Flek, jenž po Rachůnkově pasu uháněl sám na branku, jenže Dolejš jeho pokus vyrazil. Rychlonohý křídelník neuspěl a Ostravané záhy trestali. V přečíslení dva na jednoho vyslal křížnou ránu Mikyska a Novotný poprvé kapituloval. Vítkovičtí byli o přestávce ještě spokojenější, když tři minuty před odchodem do kabin procpal kotouč do sítě také Dočekal.

Hosté v prostřední periodě kontrolovali hru a drželi náskok. Werbik dokonce poslal puk do branky potřetí, jenže tak učinil rukou a gól sudí neuznali. Vary si vytvořily dobré příležitosti až v závěru. Kohoutovi ale zamezil ve skórování levým betonem Dolejš. Klíčový moment pak přišel v samém závěru. Vítkovickým se naskytla 42 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři, Lakatoš pálil a Krenželokovi před bránou stačilo jen správně nastavit hůl. Třígólový trhák hostů mohl těsně před druhou sirénou zmírnit Beránek, Dolejš ovšem uchránil čisté konto.

V závěrečné části se Západočeši snažili o kontaktní zásah, místo něj jim ale čtvrtý úder zasadil po Malletově přihrávce zpoza branky Kalus, který se trefil počtvrté v sezoně. Vary se dočkaly až deset minut před koncem, kdy se kotouč po ráně od modré šťastně odrazil na hokejku Kašeho, jenž neměl potíž zamířit do odkryté klece. Víc už toho ale domácí nestihli.

Svěřenci Miloše Holaně vyhráli podruhé za sebou po předchozích čtyřech porážkách.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. D. Kaše (M. Rohan, Flek) - 11. J. Mikyska, 18. Dočekal (Werbik, L. Kovář), 40. L. Krenželok (Lakatoš), 48. M. Kalus (Mallet). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koch (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Hladonik. Trenér: Pešout.
Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Galvinš, Gewiese, L. Kovář, Koch, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, J. Mikyska, Mallet - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: