Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 5:0Litvínov porazil Dynamo, Lukeš je v Klubu hokejových střelců

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Balinskis 1 : 0
42. Lukeš 2 : 0
46. Pospíšil 3 : 0
47. Žejdl 4 : 0
53. Hanzl 5 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili ve 34. kole extraligy doma Pardubice 5:0 a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti utkání. Třemi body za gól a dvě asistence zazářil útočník František Lukeš, který vstoupil s 250 góly v extralize a české reprezentaci do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Gólman Denis Golda udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Dynamo prohrálo třetí z uplynulých čtyř duelů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Patrik Demel z Litvínova, František Lukeš a David Štich se radují z gólu.

Článek

První velkou šanci měl ve čtvrté minutě domácí Jarůšek, který dorážel po Irvingově střele. Vzápětí neuspěl po přečíslení dvou na jednoho se Zdráhalem Lukeš a na Kloučkovi ztroskotal v úniku Pospíšil. V osmé minutě neproměnil další sólový nájezd Lukeš.

Ve 14. minutě se už Verva radovala z vedení. Při vyloučení Jana Koláře, které bylo na straně Východočechů jediné v celém utkání, se trefil v přesilové hře od modré čáry přes clonu před Kloučkem lotyšský obránce Balinskis. Domácí přestříleli Dynamo v úvodní části výrazně 19:6, ale vyšší náskok si nevypracovali.

Ve druhém dějství se poměr střel i obraz hry vyrovnaly a Pardubičtí nebyli daleko od vyrovnání. Nebezpečně pálil Mikuš a ve 33. minutě se dostal Camara sám až před Godlu, ale bekhendovým zakončením se mu nepodařilo dostat kotouč za jeho záda.

Na začátku třetí části Lukeš nejdříve neuspěl, když mu sebral radost brankář Klouček, ale o chvíli později v čase 41:19 už střelou z pozice mezi kruhy nad Kloučkovu lapačku dovršil jubileum. Nedlouho poté přišel jediný trest i na domácí straně, Štich si ho však odpykal celý.

V následujících chvílích Severočeši definitivně strhli zápas na svou stranu. U gólu na 3:0 byl opět Lukeš, když v přečíslení dvou na jednoho ideálně naservíroval puk Pospíšilovi, jemuž stačilo trefit odkrytou branku. O necelé dvě minuty později navíc přidal čtvrtý zásah Žejdl. V polovině 53. minutě završil skóre ještě Hanzl.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 14. Balinskis (Pospíšil), 42. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil), 46. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. Žejdl (P. Zdráhal, Jarůšek), 53. M. Hanzl (Ščotka, M. Látal). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Bez diváků.
Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich, Demel - P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, M. Hanzl, M. Látal - Jícha, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Kusý, O. Roman, Anděl - Koffer, O. Rohlík, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: