Hlavní obsah

Č. Budějovice - Zlín 3:1České Budějovice porazily Zlín a doma uspěly potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Prokeš 1 : 0
14. Suchánek 2 : 0
44. Vopelka 2 : 1
57. Doležal 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté posledních Českých Budějovic zdolali třináctý Zlín 3:1 a díky třetí domácí výhře za sebou se mu přiblížili na rozdíl šesti bodů. Motor si přesně dnes připomínal 93. výročí vzniku klubu, a nadělil si tak i první domácí výhru za tři body v sezoně. Berani naproti tomu už potřetí za sebou nebodovali a prohráli sedmý z posledních osmi zápasů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost hokejistů Českých Budějovic po výhře nad Zlínem.

Článek

Duel nabídl od počátku svižné tempo. Nebezpečnou střelu z mezikruží vyslal Doležal, pěknou akci předvedl Karabáček. Zlínský Fořt v páté minutě trefil tyčku. Skóre se poprvé měnilo po chybě hostů ve středním pásmu. Puku se zmocnil Prokeš a nekompromisně z levého kruhu prostřelil Kašíka.

Domácí zvyšovali aktivitu, další výborné příležitosti měli Martin Novák, jenž se neprosadil sám před brankářem, nebo zblízka střílející Přikryl. Druhou trefu přidal mocným nápřahem Suchánek, k němuž vyplaval kotouč před modrou čáru.

Druhou část zahájili Jihočeši třemi přesilovkami v rychlém sledu, jediným efektem však byla tyčka nastřelená obráncem Plášilem. Moravané naopak v oslabení unikli ve dvou na jednoho, ale Fořt minul českobudějovickou klec.

Před polovinou základní hrací doby promíchali domácí útočné formace a poslali do boje rekonvalescenta Holce, který neproměnil vyloženou příležitost hned při svém prvním střídání. Zejména přičiněním hostí se zápas měnil v urputnou bitvu, v níž nebylo mnoho místa na hokejovou krásu.

Na počátku třetího dějství putoval úplně zbytečně za katr Christov a vteřinu po jeho návratu na led korigoval českobudějovický odchovanec Vopelka střelou z levého kruhu.

Přibližně ze stejného místa necelé čtyři minuty před sirénou se trefil také domácí Doležal, kterého vyslal dopředu kapitán Pýcha. V závěru ještě mohl pečetit Jonák. Hosté se ani nedostali k power play.

Madeta Motor České Budějovice - PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 14. J. Suchánek, 57. Z. Doležal (Pýcha) - 44. Vopelka (Ferenc, Kubiš). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.
Čiliak - Allen, Pýcha, Plášil, Vydarený, Slováček, J. Suchánek - Z. Doležal, D. Voženílek, M. Forman - P. Novák, R. Přikryl, M. Beránek - Jonák, Prokeš, Christov - Karabáček, M. Toman, Martin Novák - od 29. navíc Holec. Trenér: Totter.
Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Suhrada - Köhler, Fryšara, Dufek - Okál, Honejsek, Šlahař - Kubiš, Fořt, Vopelka - J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: