Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 4:2Mladá Boleslav díky povedené první třetině zdolala Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Claireaux 1 : 0
12. Najman 2 : 0
19. Moravec 3 : 0
22. Káňa 3 : 1
29. Pláněk 4 : 1
60. Kucsera 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 34. kole extraligy doma Olomouc 4:2. Středočeši o svém vítězství rozhodli v úvodní třetině, v níž do 19. minuty získali vedení 3:0. Hanáci prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Článek

Hned první přerušení hry bylo za zvuku gólové sirény, když přečíslení dva na jednoho vyřešili ukázkově ve třetí minutě Zbořil se zakončujícím Claireauxem.

Druhý gól přidali domácí v polovině první třetiny, kdy se ujala kombinace čtvrté formace, na jejímž konci byl mezi Lukášovy betony skórující Najman.

Mladá Boleslav byla při chuti a na 3:0 zvyšoval dvě minuty před první přestávkou svým premiérovým gólem v extralize sedmnáctiletý obránce Moravec. Pro hosty mohlo být ještě hůř, když se sám na Lukáše vyřítil Jääskeläinen, ale v tomto souboji olomoucký brankář obstál.

Hosté v první třetině vyprodukovali pouhé dvě střely na branku, ale hned zkraje části druhé se ujala jedna přesilovková v podání Káni, kterou hosté snížili na rozdíl dvou branek. Ten ale vydržel jenom šest minut, neboť na druhé straně se prosadil další z domácích obránců, tentokrát Pláněk. Stav byl 4:1 a do olomoucké branky šel Konrád.

Zajímavý hokej pokračoval i ve třetí třetině. Za hosty mohl snížit šest minut před koncem Kucsera, ale již ležící Krošelj dokázal ještě vytasit zákrok lapačkou. Olomoučtí se nakonec snížení dočkali, když se deset sekund před koncem trefil v přesilovce Kuscera.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Claireaux (A. Zbořil), 12. O. Najman (Flynn, P. Kousal), 19. Moravec, 29. Pláněk (D. Šťastný, Cienciala) - 22. J. Káňa II (Ondrušek, Nahodil), 60. Kucsera (Ondrušek, Nahodil). Rozhodčí: Hodek, Micka - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Bez diváků.
Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Fillman, Šidlík - Alderson, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Jääskeläinen, Claireaux, A. Zbořil - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Lukáš (30. Konrád) - Dujsík, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - Bambula, Handl, J. Káňa II - V. Tomeček, Ostřížek, Burian - Kucsera, Nahodil, Kolouch - Gřeš, Mácha, Valenta. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice