Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 4:5Energie mocně finišovala, na chvíli i vymazala manko. Nakonec ale nemá ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mandát 0 : 1
8. Černoch 1 : 1
17. Ďaloga 1 : 2
25. Ďaloga 1 : 3
35. Mikúš 2 : 3
36. Camara 2 : 4
44. Vondráček 3 : 4
51. Mikúš 4 : 4
58. Roman 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v dohrávaném 12. extraligovém kole v Karlových Varech Pardubice 5:4. Domácí vyrovnali ve třetí třetině z 2:4 na 4:4, v čase 57:04 ale rozhodl prvním gólem v sezoně útočník Ondřej Roman, jenž si připsal i asistenci. Po dvou brankách dali domácí útočník Tomáš Mikúš a hostující bek Marek Ďaloga.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu, který dal Jan Mandát (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary s juniorem Horákem v brance začali aktivněji, avšak bez výraznější brankové příležitosti. Ve čtvrté minutě byl však vyloučen Graňák a nabídnutou přesilovku střelou z levého kruhu využil v šesté minutě Mandát. Sympatické gesto v této fází zápasu předvedl karlovarský kapitán Skuhravý, který odvolal na něj odpískaný nedovolený zákrok.

Energie srovnala v osmé minutě po střele Černocha, který využil nezištnou přihrávku Kohouta zpoza branky. Ještě v úvodní dvacetiminutovce si Pardubice po vyšachování domácí obrany vzaly vedení zpátky, když autorem vedoucí branky byl v 17. minutě Ďaloga.

Právě Ďaloga ve 25. minutě nabruslil až před Horáka a střelou k bližší tyči navýšil vedení hostů již o dvě branky. Ve druhém dějství se hrál rychlý hokej bez zbytečného přerušování, ale i bez větších brankových příležitostí a to až do 35. minuty, ve které střelou z mezikruží potrestal Mikúš vyloučení Romana. Po zaváhání domácího Martina Rohana ve vlastním obranném pásmu si hosté dvoubrankové vedení vzali zpět díky střele Camary.

Zvýšená aktivita Energie ve třetím dějství vedla ve 44. minutě ke kontaktní brance Vondráčka, který zpoza branky překvapil Kantora. Domácí svým pohybem nutili soupeře k nedovoleným zákrokům, za které byli vylučováni. Západočeši si v nabídnutých přesilovkách vytvořili tlak, ale Beránek ani Mikúš své šance nevyužili.

Při druhém vyloučení Mandáta v krátké době se nakonec po odražené střele Pulpána trefil podruhé v zápase Mikúš. Otočit skóre ve prospěch domácích mohl v 57. minutě Beránek, ale byli to nakonec hosté, kdo se radoval z tříbodového vítězství. O minutu později při vyloučení Fleka využil přesilovku Roman, který zužitkoval přesnou přihrávku Blümela.

Dohrávané 12. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Černoch (Kohout, Koblasa), 35. T. Mikúš, 44. Vondráček (M. Rohan), 51. T. Mikúš (Pulpán, L. Zábranský ml.) - 6. Mandát (R. Kousal, Nakládal), 17. Ďaloga (R. Kousal, Vála), 25. Ďaloga (Poulíček, Blümel), 36. Camara (O. Roman), 58. O. Roman (Blümel). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Brejcha, Kajínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Bez diváků.
Karlovy Vary: A. Horák - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Pardubice: Kantor - Nakládal, Ďaloga, Holland, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Vála - Kusý, Poulíček, Mandát - Camara, O. Roman, Anděl - Blümel, R. Kousal, Paulovič - Koffer, O. Rohlík, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice