Hlavní obsah

I o tomhle je Dakar. Jezdec obětoval výsledek a pomohl zraněnému kolegovi

Motocyklový jezdec Sam Sunderland byl hrdinou deváté etapy dakarské rallye. Vítěz závodu z roku 2017 bojuje o pódiové umístění, v úterý šly ale veškeré sportovní ambice stranou. Jednatřicetiletý Brit nabral velké zpoždění poté, co poskytoval první pomoc havarovanému kolegovi Tobymu Priceovi. Na to, jak dramatická situace nedaleko města Alula v Saúdské Arábii vypadala, se můžete podívat ve videu níže.

Sunderland pomohl během závodu zraněnému Priceovi.Video: Reuters

 
Článek

Úterní etapa pro Australana Tobyho Price nedopadla vůbec dobře. Ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a vinou pádu si způsobil zlomeninu klíční kosti a několik dalších pohmožděnin.

Poblíž byl naštěstí jeho týmový kolega Sunderland, který sice bojuje o pódiové umístění, ale parťáka ve štychu nenechal. Do celkového času mu kvůli pomoci Priceovi přibylo 15 minut navíc a etapu dokončil na čtvrté příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Sunderland (@sundersam)

„Viděl jsem mého kamaráda Tobyho, jak leží v korytě řeky. Šel jsem tam, abych mu pomohl vypustit vzduch z airbagu," řekl v cíli britský jezdec.

„Ve zbytku etapy jsem se pokoušel soustředit na svou jízdu, ale asi po 100 kilometrech jsem narazil do kamene a šel jsem přes řídítka. Rozbila se mi GPS a zbytek dne jsem jel podle prachu od ostatních kluků. Bylo to děsivé," popsal Sunderland průběh náročné kamenité etapy.

Reklama

Související témata: