Hlavní obsah

S rouškou interview nebude! postavil si hlavu tenista. A přišel trest

Hned při prvním podniku ATP v novém roce v Delray Beach hasili organizátoři skandál. Domácí překvapení turnaje Christian Harrison, který se z kvalifikace probojoval až do semifinále, musel za porušení koronavirových regulí zaplatit pokutu 3000 dolarů (bezmála 70 tisíc korun). Po vítězném utkání nad nejvýše nasazeným Chilanem Christianem Garínem 7:6, 6:2 ve 2. kole totiž odmítl absolvovat rozhovor na kurtu, protože si nechtěl vzít povinnou roušku.

Foto: Twitter @Tennis

Americký tenista Christian Harrison musel zaplatit pokutu za porušení koronavirových pravidel.

Článek

„Vůbec nepovažuji za zdravé nasadit si roušku v takovém horku, natož po tak vyčerpávajícím zápasu," vysvětlil svůj postoj Harrison, jenž proti nošení roušek v minulosti brojil i na sociálních sítích.

Šestadvacetiletého Američana, jehož kariéru přibrzdila řada zranění a celkem osm operací, pokuta neminula. Nepomohla ani argumentace, že mu nikdo nesdělil, že nasazení ochrany dýchacích cest při pozápasovém interview je povinné. Po čtvrtfinálové výhře nad Italem Gianlucou Magerem už si ale nechal říct a proceduru zvládl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Christian Harrison (@charrison94)

Vítězné tažení 789. hráče světového žebříčku v Delray Beach zastavil až v semifinále pozdější vítěz a čtvrtý nasazený Polák Hubert Hurkacz.

Reklama

Související témata: