Hlavní obsah

Loprais se omluvil za sexistické narážky na Kolocovy dcery

Janbu/Praha

Značně pokleslou formou humoru se prezentoval tým českého závodníka Aleše Lopraise před startem jedné z etap právě probíhající Rallye Dakar. Ve videu pořízeném přímo z paluby kamionu Loprais Praga Teamu se posádka baví o dcerách šéfa stáje Buggyra Racing Martina Koloce. Loprais na nich jednu z nich označuje jako „černošku z Roudnice“ a jeho palubní mechanik pak o ní pronese, že je „plochá a sjízdná“. Jednačtyřicetiletý pilot se za svá slova i za svůj tým následně omluvil.

Foto: Zdeněk Sluka

Aleš Loprais mladší

Článek

„Hele, černoška z Roudnice jde vpravo," hlásí na videu Loprais. „No jedna je docela plochá a sjízdná, ta druhá ne," zvyšuje laťku ještě mechanik Petr Pokora. Na celé záležitosti je pak poměrně pikantní i to, že video z kabiny na sociální sítě umístil mediální tým Loprais Praga Teamu.

K sexistické narážce na své dvě šestnáctileté dcery se vyjádřil i zakladatel Buggyry Koloc. „Já si myslím, že si Aleš nějakým způsobem honí sledovanost tím, že má sexuální narážky na děti, které zná od malička, tak mi to připadá svým způsobem trochu úchylný," prohlásil pro Nova Sport otec dvojčat.

Foto: Team Praga Loprais Instaforex, ČTK

Aleš Loprais s kamionem Praga během 7. etapy Rallye Dakar.

Znechuceni nad narážkami Lopraisova týmu jsou i fanoušci. Před tím, než video ze sítí závodníkova týmu zmizelo, se pod ním množily značně pobouřené reakce. Průběžně čtvrtá posádka celkového hodnocení kamionů si proto vysypala popel na hlavu.

„Jsme pod neustálými dotazy ohledně našeho on board videa vypuštěného naším mediálním týmem na našich sociálních kanálech. Poznámky ve videu neměly nikoho provokovat či urazit. Byla bohužel nešťastně zveřejněna komunikace dvou chlapů v soutěžní kabině. Omlouváme se proto všem, kterých se to týká a dotčené výrazy je případně urazily," napsal na sociální sítě Loprais.

„Jsme tým normálních kluků, kteří v dakarském presu neuhlídali a vypustili nešťastné video bez cenzury. Nyní se plně koncentrujeme na finální část dakarské soutěže, která právě vrcholí," dodal český závodník.

Reklama

Související témata: