Hlavní obsah

Zaplatíme pořádný výzkum! Slavia se Spartou tvrdě kritizují anketu Národní sportovní agentury

Klidně připlatíme za pořádný průzkum. Fotbalové kluby Slavie a Sparty se důrazně ohrazují proti tomu, aby byl sportovní výzkum provedený Ondřejem Špačkem a prezentovaný Národní sportovní agenturou (NSA), použit jako podkladový materiál pro stanovení klíče pro rozdělování miliard korun ze státních dotací pro sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí se snaží zastavit slávistu Lukáše Masopusta.

Článek

Nesmiřitelní rivalové jsou tentokrát zajedno. Na svých klubových webech zveřejnili společné prohlášení.

"Renomované průzkumné agentury výzkum označily za velmi problematický a neodborně zpracovaný, počínaje dotazníkem a konče jeho interpretací," poukazují Slavia se Spartou.

NSA v úterý uvedla, že fotbal v průzkumu nečekaně propadl. Z pohledu divácké atraktivity byl třetí u mužů, ale u žen se nedostal ani do první patnáctky. A pokud jde o žebříček atraktivity pro samotné provozování sportů, skončil fotbal až sedmnáctý. Ve společném hodnocení sportovců a nesportovců zvítězil bowling.

"Takto neprofesionálně provedený průzkum nelze jako kritérium dotace v žádném případě akceptovat. Pokud NSA chce marketingové průzkumy veřejného mínění při rozdělování státních dotací zohledňovat, což považujeme za velmi diskutabilní, navrhujeme, aby nový průzkum oblíbenosti a atraktivity sportů v ČR zpracovala minimálně jedna renomovaná mezinárodní agentura. Navíc s podmínkou, že o účelnosti a zaměření takového výzkumu bude vedena diskuze se zástupci sportovních svazů," požadují pražská S.

Klidně také přispějí. "Jsme připraveni se na nákladech profesionálně provedeného výzkumu finančně podílet," ujišťují Slavia i Sparta.

Reklama

Související témata: