Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 3:1Třinec se dočkal výhry, po měsíci bodoval naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Perret 0 : 1
28. Kovařčík 1 : 1
33. Gernát 2 : 1
36. Stránský 3 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté udolali v utkání 35. kola extraligy na svém ledě Hradec Králové 3:1 a po měsíci naplno bodovali. Oceláři rozhodli v rozmezí 28. až 36. minuty, kdy otočili brankami Michala Kovařčíka, Martina Gernáta a Matěje Stránského stav z 0:1. Domácí, kteří v předchozích deseti zápasech získali jen šest bodů, uspěli s týmem Mountfieldu i potřetí v sezoně s celkovým skóre 8:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost hokejistů Třince.

Článek

Zápas se měl odehrát o den dříve v Hradci Králové, ale kvůli díře v ledu byl přeložen do Třince, když si kluby prohodily pořadatelství. V úvodní třetině vládli oba gólmani a vyřešili několik ošemetných situací. O něco aktivněji si počínali domácí, kteří zasypali Mazance šestnácti pokusy, ale hostující gólman tým zejména ve třech oslabeních podržel. Při dorážce Vrány mu pomohla i tyč.

Královéhradečtí se ujali vedení ve 22. minutě při hře ve čtyřech. Perret se trefil z pravého kruhu střelou zpoza obránce přesně nad lapačku Kacetla. Poté se hostům rýsovalo přečíslení tři na jednoho, když Kundrátek zlomil hůl, ale Lev situaci nevyřešil dobře.

Domácí hráli v prostřední třetině čtyři přesilové hry a jednu zužitkovali k vyrovnání, když se z dorážky prosadil Michal Kovařčík. U jeho branky si připsali první bod v extralize oba kanadští útočníci Rodewald a Leier. Skóre otočil nejproduktivnější obránce soutěže Gernát (6+20). K útočně laděnému zadákovi se dostal zblokovaný puk, přehodil si jej z bekhendu na forhend a zamířil zblízka přesně nad lapačku Mazance.

Poté se prosadil i nejlepší střelec soutěže. Stránský na obranné modré čáře zblokoval pokus Šaldy a Růžička mu přihrál puk do úniku. Mazanec situaci špatně vyhodnotil, proti puku vystartoval po chvilce váhání, ale bylo pozdě. Stránský mu udělal kličku a ač faulován, tak v pokleku zamířil do prázdné branky. Hosty mohl dostat na dostřel Smoleňák, jenže z mezikruží zazvonil na tyč Kacetlovy branky.

Domácí si vedení dlouho zkušeně hlídali a až do 55. minuty se hrálo bez šancí. Poté se za obranu dostal Kevin Klíma, ale Kacetl ho vychytal. Hosté odvolali Mazance zhruba minutu a půl před koncem a v jediné šanci kryl třinecký gólman šanci Orsavy. To už ale stejně běžely poslední sekundy. Ještě předtím zkoušel Kacetl trefit prázdnou branku a puk letěl přesně, ale zachytil ho hostující obránce ze vzduchu ve svém pásmu.

Předehrávka 48. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. M. Kovařčík (Rodewald, Leier), 33. Gernát (M. Kovařčík), 36. M. Stránský (Martin Růžička) - 22. Perret (Kevin Klíma, Pilař). Rozhodčí: Hodek, Kika - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Bez diváků.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Pilař, Gaspar - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: