Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 5:1Vyrovnaná byla jen první třetina, pak Energie zničila soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vondráček 1 : 0
14. Fryšara 1 : 1
22. Zabloudil 2 : 1
27. Flek 3 : 1
46. Koblasa 4 : 1
47. Beránek 5 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 35. extraligového kola Zlín 5:1. Západočeši se dočkali úspěchu po sérii šesti proher, během níž získali jen jediný bod, v posledních pěti vystoupeních vyšli naprázdno. Po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce patřil zbytek zápasu domácím.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Redlich z Karlových Varů se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Energie se proti Zlínu musela už obejít bez útočníků Kašeho a Lauka, kteří byli po výpomoci Západočechům nuceni vrátit se do zámoří. První větší šanci si vytvořil hned v úvodní minutě střelou z mezikruží hostující Karafiát a následně bekhendovou kličku nedotáhl do konce Ferenc. Skóre, však ve 12. minutě otevřeli domácí díky Vondráčkově teči po Graňákově nahození od modré čáry. Do rovnovážného stavu vrátil utkání hned o dvě minuty později Fryšara, jenž vrátil Dobiášovou střelu za Novotného záda.

Vedení hráčům z lázeňského města vrátil ve 22. minutě po vyšachování zlínské obrany střelou do odkryté branky Zabloudil a oslavil tak svou první extraligovou trefu. Do té doby ve většině činností aktivnější domácí měli blízko k další brance o chvíli později, ale Černochovu střelu vykopl na poslední chvíli na brankové čáře Novotný.

Ve 27. minutě uplatnil Flek svou rychlost a po samostatném úniku střelou mezi betony Hufa navýšil vedení Karlových Varů. Po třetí brance Zlín zvýšil svou aktivitu v obranném pásmu domácích, z čehož pramenily i šance Vopelky a Okála.

Závěrečná třetina již byla zcela v režii domácích. Ve 46. minutě bombou z mezikruží trefil čtvrtou branku Koblasa, o minutu později Šenkeřík sice dostal popáté puk za Hufova záda, ale po trenérské výzvě hostující střídačky byla branka zrušena z důvodu nedovoleného bránění Černocha v brankovišti. Ještě v téže minutě dosáhl již regulérní páté branky Beránek. Z poklidného závěru utkání vybočila již pouze rozmíška mezi Graňákem na straně jedné a Fořtem na straně druhé.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 22. M. Zabloudil (Hladonik, Weinhold), 27. Flek (T. Mikúš), 46. Koblasa (Pulpán), 47. O. Beránek (Graňák) - 14. Fryšara (Dobiáš). Rozhodčí: Horák, Micka - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, M. Zabloudil - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Zlín: Huf - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Suhrada - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Karafiát, Dufek - Dobiáš, Fryšara, Herman - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: