Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:3 SNBrněnská Kometa září, posedmé za sebou bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Němec 0 : 1
25. Lenc 1 : 1
37. Němec 1 : 2
60. Vlach 2 : 2
65. Klepiš (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Brna vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou venkovní výhru v řadě. Kometa zvítězila pod Ještědem poprvé od 4. dubna 2019 a zároveň potvrdila dobrou formu, když bodovala posedmé za senou a z toho šestkrát vyhrála. Naopak Bílí Tygři po úterní prohře ve Zlíně znovu nezvládli rozstřel a nenavázali na předchozí sérii čtyř vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Klepiš mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

V sestavě Komety chyběl obránce Ondřej Němec, který podle deníku Sport v Brně skončil, i útočník Tomáš Vincour, jenž má také údajně odejít. Liberci scházel vedle zraněných Ladislava Šmída, Ondřeje Vitáska a Tomáše Filippiho také distancovaný Michal Birner.

Hosté začali utkání velmi aktivně a hned v první minutě je mohl poslat do vedení Zámorský, Kváča byl ale na místě. V další velké šanci si na něj se svým bekhendovým blafákem nepřišel ani Horký. Domácí se osmělili až po osmi minutách hry, se střelami Knota a Jelínka si ale v poklidu poradil Vejmelka.

Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě. Chybu domácích v rozehrávce potrestal po nezištné Klepišově přihrávce střelou do odkryté klece Vojtěch Němec. Bílí Tygři mohli rychle odpovědět, Vlachův pokus ale skončil pouze na levé tyči Vejmelkovy branky. Udeřit tak mohla znovu Kometa, Zaťoviče ale v gólové šanci vychytal Kváča.

Krátce po začátku druhé části měl na hokejce vyrovnání Pavlík, tváří v tvář Vejmelkovi ale neuspěl. Severočeši se tak z vyrovnání radovali až o chvíli později. Lenc, který hrál 400. extraligový zápas, si narazil kotouč s Hanouskem a střelou do horního rohu nedal Vejmelkovi šanci.

Stejný hráč mohl hned vzápětí dokonce otočit skóre utkání, Vejmelka se ale blýsknul výborným zákrokem. První přesilovku v zápase si zahrála brněnská Kometa, se střelami Zámorského ale neměl Kváča potíže. Tři minuty před druhou sirénou šli hosté znovu do vedení. Druhý gól v zápase si připsal Vojtěch Němec, který tečoval mimo Kváčův dosah Freibergsovo nahození od modré čáry.

Třetí dějství začalo náporem domácích, kteří měli navíc k dispozici přesilovou hru. Velkou šanci na vyrovnání měl Knot, Vejmelka se ale stačil včas přesunout. Brněnský brankář se poté blýsknul i proti dělovce Vlacha a dorážce Jelínka. Liberečtí byli i nadále hodně aktivní a tlačili se za vyrovnáním, Vejmelka ale odolával. Po faulu Zámorského hráli navíc domácí přesilovku, šance Knota a Lence ale pokryl skvěle chytající Vejmelka.

Brňané se ve třetí třetině soustředili pouze na obranu a před Kváču se prakticky nedostali. Výjimkou byla šance Valského, hostující hráč ale mířil těsně mimo. Bílí Tygři sáhli v samém závěru ke hře bez brankáře a dočkali se kýženého vyrovnání. Rosandič nabil Vlachovi a ten ranou bez přípravy poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase měli velké šance hostující Holík s Muellerem, Kváča ale svůj tým podržel. O osudu utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. V rozstřelu uspěli pouze Klepiš s Holíkem a vystřelili tak Brnu bod navíc.

35. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Lenc (T. Hanousek), 59. J. Vlach (Rosandič, Lenc) - 13. V. Němec (Klepiš, Valský), 37. V. Němec (Freibergs, Zaťovič), rozhodující sam. nájezd Klepiš. Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, Štibingr, Derner, Kunst - Lenc, A. Najman, A. Musil - Gríger, Bulíř, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Freibergs, Mlčák, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Valský - L. Horký, Kusko, Plášek - T. Šoustal, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín