Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:1 PPBoleslavský sen o posunu na první místo se rozplynul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Camara 1 : 0
12. Zbořil 1 : 1
65. Mikúš 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pardubického Dynama dokázali v utkání 35. extraligového kola zdolat ve své hale Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Východočechy poslal do vedení Anthony Camara, za hosty vzápětí srovnal Adam Zbořil. Pardubičtí rozhodli o své výhře - třetí z posledních čtyř utkání - za dva body na konci prodloužení zásluhou Juraje Mikuše, jenž rozhodl v čase 64:46. Mladou Boleslav tak porazili doma poprvé od ledna 2018.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hokejisté se radují po vstřelené brance.

Článek
Fotogalerie

Aktivněji do utkání vstoupili domácí hokejisté a do první velké šance se po Kusého pobídce dostal Kousal, jehož střelu ze samostatného úniku mezi betony brankář Krošelj zneškodnil. V šesté minutě se Dynamo zaradovalo, ale ne na dlouho. Po Rohlíkově přiťuknutí dopravil Machala puk za záda slovinského brankáře bruslí, což po důkladné prohlídce objasnil videorozhodčí.

Domácím pomohla získat vedení proměněná přesilová hra. Nakládalovu ránu od modré čáry ještě brankář hostí dokázal betonem vykrýt. V samotném závěru početní výhody Camara úspěšně dorazil další střelu kapitána Pardubic. Východočeši však vedli pouze 44 sekund, o srovnání stavu se šikovnou střelou, která Kloučkovi smolně propadla přes vyrážečku, postaral Zbořil. V samotném závěru první části mohl získat vedení hostům Bičevskis, jenž se zjevil sám před bránou, ale nedokázal trefit Šidlíkův prudký křížný pas brankovištěm.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl Camara po Romanově pobídce vrátit Pardubicím vedení, ale ve velké šanci těsně minul mladoboleslavskou branku. Bruslaři zase promarnili Aldersonův únik, který zneškodnil gólman Klouček, k otočení vývoje utkání. Oba týmy získaly možnost přesilové hry ve druhém dějství. Mladá Boleslav nepotrestala Paulovičovu vysokou hůl, Pardubice zase Šťastného totožný přestupek. Stejně jako v prvním dějství bylo Dynamo střelecky aktivnější, vyrovnaný stav ale pokračoval.

Zajímavá partie pokračovala i atraktivní třetí třetinou. Na pardubické straně se neujala souhra Kusého s Kousalem, kterého vychytal Krošelj, v hostujícím dresu se svou ostrou střelou neprosadil kanonýr Šťastný. Mladá Boleslav poté bez větších obtíží přečkala třetí přesilovku Dynama.

V 55. minutě mohl vsítit rozdílový gól hostující Zbořil, jenž se na chvíli zjevil v zajímavé pozici, obětavým zákrokem mu zabránil skórovat domácí zadák Kolář, poté musel Klouček zasahovat levým betonem proti šanci Bičevskise z předbrankového prostoru. V poslední minutě vychytal pardubický brankář jasnou šanci Šťastnému.

Při hře tři na tři v nastavení se mohl prosadit Alderson, když nedorazil Šťastného střelu, na pardubické straně neuspěli Kusý s Romanem v akci dvou na jednoho. Čtrnáct sekund před koncem prodloužení rozhodl o pardubické výhře obránce Mikuš po předchozím Paulovičově průniku.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Camara (Nakládal, J. Kolář), 65. J. Mikuš (Paulovič) - 12. A. Zbořil. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Klouček - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, O. Roman, Anděl - Kusý, R. Kousal, Koffer - Pochobradský, O. Rohlík, Machala. Trenér: R. Král.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Klikorka - Alderson, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Luntner - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: