Hlavní obsah

Jsme silnější než před rokem, komentoval vítězný vstup do jara Trpišovský

Radek MalinaSport.czPrávo

Obhájce titulu a úřadující ligový lídr si oddechl. Vstup do druhé části nejvyšší tuzemské soutěže zvládli fotbalisté Slavie Praha vítězně, přestože během zimní pauzy vlivem rozsáhlé nákazy nemocí covid-19 v kádru netrénovali ani jednou v nejsilnějším složení. I tak sobotní duel se Sigmou Olomouc vyhráli 3:1 a jsou o krůček blíže naplnění snu o třetím titulu v řadě. „Cením si obratu, který jsme předvedli," pronesl Jindřich Trpišovský, kouč vítězů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Jan Kuchta slaví gól.

Článek
Fotogalerie

Ulevilo se vám hodně, že po přípravě, kdy v týmu bylo 22 pozitivně testovaných na covid-19, museli jste zrušit soustředění v Portugalsku, nesehráli jediný přátelský zápas a část tréninků jste vedl kvůli nemoci po telefonu, skončilo první ligové střetnutí se Sigmou tříbodovým ziskem?

Po problémech, které jsme v netradiční přípravě měli, je vítězství skutečně skvělé. Sigma hrála ve velkém tempu, s mimořádnou intenzitou a do přestávky nám dělala problémy. Její hráči měli lepší pohyb, byli u všeho dříve. Naštěstí jsme do poločasu skóre otočili a po pauze jsme až na jedinou situaci hráli velice dobře. Pohybově, kombinačně i fotbalově byl druhý poločas v našem podání mnohem lepší než první.

Budete inkasovaný gól vyčítat Davidu Hovorkovi, jenž šel jako poslední hráč do skluzu? Nebo šlo spíše o chybu při zakládání akce, která se příliš nevydařila?

David řešil situaci za ostatní. Přišli jsme příliš jednoduše o balon. Mohli jsme daný okamžik řešit jinak. Byla i shoda náhod, že se míč odrazil zrovna k Breitemu, který následně běžel sám na Koláře. Ale hlavní problém byl ve ztrátě míče.

Vybavil se vám v úvodu rok starý nevydařený vstup do jarní části, kdy jste rovněž hned v prvním utkání přišli o sérii neporazitelnosti při utkání na Bohemians?

Rozhodně ne, protože teď jsme nastoupili doma na skvěle připraveném trávníku, zatímco před rokem jsme hráli na nejhorším terénu, který jsem v lize zažil. Samozřejmě bylo jasné, že zápas bude těžký. Ale současný tým je mnohem dál než před dvanácti měsíci. Byl jsem si jistý, že dokážeme zápas zvrátit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký fotbalista vRadim Breite střílí gól na hřišti Slavie v nejvyšší soutěži.

Přestože jste vstřelili tři branky, příliš vyložených šancí jste si nepřipravili. Jste spokojený s ofenzivní stránkou hry?

První poločas v našem podání dobrý nebyl. Sigma hrála velice odpovědně v defenzivě a měli jsme problém se zakládáním akcí ve středu pole. V druhém poločase jsme měli hodně nadějných záležitostí. I kombinačně jsme na tom byli mnohem lépe. V některém utkání máme dvacet střel na branku a výsledkem je jeden gól. Tentokrát jsme mnohokrát Mandouse neohrozili, ale byli jsme velice produktivní.

Bál jste se utkání z hlediska skládání sestavy, když jste musel kvůli covidu-19 či zraněním oželet sedm hráčů?

Zachránilo nás, že máme tak početný kádr. I proto necháme tým pro jaro širší, protože když vypadne v jednom okamžiku třeba deset hráčů na deset dnů či dva týdny, vznikne velký problém. Některé z kluků uvolníme na hostování, aby měli dostatečné vytížení. S některými kluby máme předběžnou dohodu, že jim určité hráče uvolníme. Ale vše budeme řešit až na konci ledna.

Reklama