Hlavní obsah

Ostrava - Sparta 0:0Arktický duel neměl vítěze ani střelce, nejvíc bylo stupňů pod nulou

Třeskutý mráz fotbalu nepřál. Fotbalisté ostravského Baníku remizovali v „jarní“ premiéře s pražskou Spartou bez branek. V závěru posledního duelu 15. kola klesla teplota na hřišti k minus 15 stupňům Celsia... Sparta sice v Ostravě neprohrála v 10 z posledních 11 ligových utkání a ve čtyřech z posledních pěti zápasů tam neinkasovala, remíza je však pro ni další ztrátou. Za druhým Jabloncem zaostává o tři a za vedoucí Slavií o devět bodů. Baník už je pátý.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Martin Minčev ze Sparty.

Článek

Arktických 13 stupňů Celsia pod nulou ukázal teploměr u trávníku těsně před výkopem. Bylo jasné, že na promrzlém terénu uspěje odolnější tým.

Spartě chyběla celá jedenáctka hráčů, k osmi na marodce se přidali tři potrestaní. Proto v obraně nastoupil k ligovému debutu mladičký Vitík, šanci v základní sestavě dostal také Minčev. Baník posadil zimní posilu Ndefeho na lavičku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Carlos Dyjan De Azevedo z Ostravy a Michal Sáček ze Sparty.

Úvod byl pro oba soupeře adaptační, jen domácí Holzer prověřil Nitu z větší vzdálenosti. První zajímavý moment přišel ve 20. minutě. Centr za obranu směřoval na Krejčího, po jehož souboji s Fillo se vznášel do branky a Laštůvka konečky prstů zrádný lob vyškrábl na roh. Na druhé straně Tetour ideálně oslovil De Azeveda, který jen těsně přestřelil branku. Potom si oba role vyměnili, Tetourovo zakončení ovšem Hancko zblokoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Ladislav Krejčí ze Sparty a Jiří Fleišman z Ostravy.

Do přestávky pak padly už jen tři žluté karty, rivalové se jen těžko pachtili za ohrožením soupeřovy branky.

Sparta nasadila do druhé půle Karabce, aktivněji ji však začal Baník. Hrálo se ovšem dál prakticky bez šancí, až v 77. minutě Stronati hlavou po rohu těsně minul Nitovu branku. Sparta odpověděla brejkem, Juliš ale Vindheimův centr nevyužil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Transparent ostravských fanoušků na prázdných tribunách během zápasu Baníku se Spartou.

Bezbranková remíza odpovídá obrazu hry. Baník doma dál ztrácí, na vlastním hřišti ze 12 pokusů pod koučem Kozlem porazil pouze Pardubice a Bohemians.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Baník Ostrava - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Podaný - Adámková (video). ŽK: Pokorný, Jánoš - Krajčí starší, Dočkal. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Kaloč - De Azevedo, Tetour (88. Ndefe), Holzer (86. Zajíc) - Kuzmanovič (77. Potočný). Trenér: Kozel.
Sparta: Nita - Plechatý, Vitík, Hancko, Hanousek - Vindheim, Sáček, Dočkal, Minčev (72. trávník), Ladislav Krejčí starší (46. Karabec) - Juliš. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: