Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 2:3 po prodl.Zákeřný Messi! Kolaps Barcelony zakončil záludností, za níž viděl ve Španělsku poprvé červenou

Sevilla
Aktualizováno

Čekání fotbalové Barcelony na některou z trofejí od konce sezony 2018/19, kdy vyhráli španělskou ligu, nekončí. Přitom Katalánci v neděli na španělský Superpohár doslova sahali, ještě v 90. minutě vedli v Seville nad Bilbaem 2:1, jenže nakonec prohráli 2:3 po prodloužení. A kapitán Lionel Messi vůbec poprvé v dresu Barcy dostal červenou kartu.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messi opouští po červené kartě hrací plochu.

Článek

Pro argentinského útočníka, který už byl v létě jednou nohou z Barcelony, to byl mimořádně trudný večer. Vždyť Messi už se svými spoluhráči měl španělský Superpohár po dvou gólech Griezmanna na dosah.

Jenže v poslední minutě druhého poločasu poslal střídající Asier Villalibre zápas do prodloužení, v jehož čtvrté minutě mužstvo z Baskicka obrat dokonalo. Iňaki Williams překonal z hranice vápna brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

Barcelona už se pak na odpověď nezmohla a její zmar podtrhl v nastaveném čase druhého prodloužení právě Messi. Za úder Villalibreho zezadu do hlavy obdržel po přezkoumání u systému VAR rovnou červenou kartu. Vůbec poprvé za kariéru v Barceloně a že to pro něj byl v jejím dresu již 753. zápas.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalisté Bilbaa slaví. Porazili Barcelonu a získali španělský Superpohár.

Bilbao tak oplatilo Barceloně nedávnou ligovou porážku 2:3 a navázalo na vyřazení Realu Madrid v semifinále pohárové soutěže. Španělský Superpohár získalo potřetí v klubové historii, naposledy se mu to povedlo v roce 2015.

Trenér Messiho chápal

A co na zkrat hvězdy říkal barcelonský kouč? "Bude lepší, když se k tomu nevyjádřím. Jen bych se opakoval, což dělám nerad. Neřeknu svůj názor. Chápu, co (Messi) udělal. Nevím, kolika faulů se dopustili na něj. Snaží se kličkovat a nemůže, protože je pokaždé faulován," citoval deník Marca Koemana.

Messiho start nebyl před utkáním jistý. Lídr "Barcy" vynechal kvůli zranění středeční semifinále proti San Sebastianu. "Po tolika letech ví, kdy může hrát a kdy ne. Rozhodl se nastoupit, to je vše," prohlásil sedmapadesátiletý Nizozemec.

Španělský fotbalový Superpohár - finále v Seville:
Barcelona - Bilbao 2:3 po prodl. (2:2, 1:1)
Branky: 40. a 77. Griezmann - 42. De Marcos, 90. Villalibre, 94. Williams. ČK: 120.+1 Messi (Barcelona).

Reklama

Související témata: