Hlavní obsah

Jágr získal pro Kladno posilu z extraligy

Praha

S bojem o rychlý návrat mezi tuzemskou hokejovou elitu to myslí vážně a snaží se pro to udělat maximum. Nově hrající majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr získal šestatřicetiletého obránce Jakuba Suchánka, který v minulém týdnu předčasně ukončil angažmá v extraligových Českých Budějovicích.

Foto: Jan Homolka, https://www.hcmotor.cz

Jakub Suchánek v dresu Českých Budějovic.

Článek

Téměř dvoumetrový zadák nepřistoupil na žádost vedení Motoru o snížení odměn v hráčském kontraktu v důsledku finanční krize spojené s koronavirovou situací a rozhodl se pro vyplacení ze smlouvy a odchod z Českých Budějovic.

Bez angažmá ale Suchánek, který v této sezoně zaznamenal ve 21 zápasech za Jihočechy sedm bodů za dvě branky a pět asistencí, dlouho nezůstal. Po pár dnech po něm sáhlo prvoligové Kladno.

„Věci se pak daly rychle do pohybu a s agentem jsme byli na angažmá v Kladně rychle domluveni. Vypadá to, že je tu skvělá parta kluků, moc hezky mě přivítali," říkal Suchánek pro oficiální stránky Rytířů po prvním tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Suchánek v minulosti nastupoval i za Jihlavu.

„Hraju vždy to, co mi řekne trenér. Vzhledem k mým fyzickým proporcím se však snažím hrát hlavně tvrdě a rád bych přispěl i třeba nějakým tím gólem či bodem. Důležité ale je, abychom dělali dobré týmové výsledky, aby ta sezona byla co nejdelší a zdařilá," hlásí táborský odchovanec.

Kladno pro něj úplně novou adresou není. V roce 2006 za něj odehrál čtyři přípravné zápasy. „Dokonce jsem dal i jeden gól, pamatuji si na něj. Já jich totiž zase tolik nedal, takže není moc těžké si ho vybavit," usmívá se obránce, který první ligu v minulosti hrál za Ústí nad Labem, České Budějovice a Jihlavu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín