Hlavní obsah

Mönchengladbach - Brémy 1:0Fotbalisté Brém prohráli v Mönchengladbachu

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu porazili ve šlágru 17. kola německé ligy Dortmund 2:1 a v neúplné tabulce se posunuli na druhé místo. Útočník vítězného celku Patrik Schick nastoupil od 69. minuty. Brémy prohrály v Mönchengladbachu 0:1.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Brankář Brém David Pavlenka.

Článek

Leverkusen poslal do vedení ve 14. minutě Moussa Diaby. V 67. minutě vyrovnal Julian Brandt, ale dělbu bodů odmítl sedmnáctiletý záložník Florian Wirtz, jenž v 80. minutě zařídil první výhru Bayeru po čtyřech kolech.

Podzimní soupeř pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy má stejně bodů jako třetí Lipsko a na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí čtyři. Bayern i Lipsko ale mají zápas k dobru. Na čtvrtý Dortmund se díky výhře 2:0 na hřišti předposlední Mohuče dotáhl Wolfsburg.

Gólmana Brém Jiřího Pavlenku překonal v 66. minutě hlavou obránce Mönchengladbachu Nico Elvedi. Celý zápas v dresu hostů odehrál i kapitán Theodor Gebre Selassie. Osmifinalista tohoto ročníku Ligy mistrů Borussia se díky třetí výhře z posledních čtyř kol bodově dotáhl na pátý Union Berlín, který odehrál o zápas méně. Werder klesl na třináctou pozici.

Záložník Herthy Berlín Vladimír Darida musel strávit domácí porážku 0:3 od Hoffenheimu, jemuž od října chybí zraněný obránce či záložník Pavel Kadeřábek. Dvakrát se mezi střelce zapsal Andrej Kramarič.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Mönchengladbach - Brémy 1:0 (71. Elvedi),
Leverkusen - Dortmund 2:1 (14. Diaby, 80. Wirtz - 67. Brandt)
Mohuč - Wolfsburg 0:2 (65. Bialek, 79. Weghorst)
Hertha Berlín - Hoffenheim 0:3 (68. a 88. Kramarič, 33. Rudy).

Reklama