Hlavní obsah

Král může ukončit všechny amatérské a mládežnické hokejové soutěže. Co musí nastat?

Praha

Nouzový stav v zemi spojený s pandemií koronaviru přinutil tuzemskou hokejovou generalitu k zásadnímu kroku. Vyjma profesionální extraligy a první ligy jsou všechny amatérské a mládežnické soutěže kvůli vládním opatřením v boji s covidem dlouhodobě přerušeny a není jasné, kdy budou pokračovat. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje proto pověřil prezidenta svazu Tomáše Krále, aby v případě, kdy bude jasné, že v základní části není možné sehrát v souladu s rozpisem alespoň polovinu utkání, rozhodl o ukončení soutěže.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Junioři Vsetína - ilustrační foto.

Článek

Hokejový svaz klubům v takovém případě nabídne jiný zápasový program. O jaký půjde, zatím zástupci ČSLH neinformovali.

Řada mužstev z nižších a mládežnických soutěží zatím sehrála v letošní mistrovské sezoně pouze několik utkání a současná situace nenapovídá o zlepšení v nejbližší době.

Svazový výkonný výbor zároveň apeluje na majitele a provozovatele zimních stadionů, aby v zájmu zdravého vývoje a sportování dětí a mládeže ledové plochy nerozpouštěli.

Naopak by měli udržovat stadiony v provozu pro tréninkovou a další činnost mládežnických a amatérských družstev. Ta bude zahájena, jakmile to opatření vlády a ministerstva zdravotnictví umožní.

Reklama