Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 5:3Čtyři porážky a dost! Plzeň slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kodýtek 1 : 0
19. Smoleňák 1 : 1
24. Přikryl 2 : 1
33. Pour 3 : 1
35. Smoleňák 3 : 2
40. Lang 4 : 2
46. Přikryl 5 : 2
50. Lev 5 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 38. kole extraligy Hradec Králové 5:3 a ukončili čtyřzápasovou sérii porážek. Střelecky aktivnější domácí o své výhře rozhodli především třemi góly ve druhé třetině, když nakonec vítězný gól zaznamenal vteřinu před druhou sirénou Martin Lang. Hosté se sice dvakrát prosadili v přesilovce, ale neodvrátili devátou porážku z posledních dvanácti vzájemných zápasů.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, střelu Martina Langa z mezikruží ale gólman Mazanec vyrazil. Za chvíli se předvedl i jeho protějšek Frodl, jenž dokázal zlikvidovat průnik Smoleňáka. V 7. minutě vyslal Viktor Lang dlouhým pasem do sóla Kodýtka, který ranou zápěstím pod horní tyč otevřel skóre. Hosté následně ubránili oslabení a ve 14. minutě ve velké šanci na brankovišti neuspěl Smoleňák.

V závěru první třetiny nejprve po chytré přihrávce Kracíka neproměnil samostatný únik Malát a naopak v 19. minutě z přečíslení tří na dva vyrovnal po zadovce Cingela střelou k pravé tyči Smoleňák.

Na začátku prostřední části hosté nezužitkovali přesilovou hru a ve 24. minutě upravil tečí Stříteského nahození Přikryl na 2:1. Domácí sice kontrolovali hru, ale naráželi na pozorného Mazance, jehož po polovině utkání nepřekonal tváří v tvář Martin Lang. Až při vyloučení Nedomlela zvýšil ve 33. minutě po samostatné akci aktivního forvarda Langa ranou bez přípravy z levého kruhu Pour na 3:1.

Hradečtí dokázali ovšem o dvě minuty později odpovědět, když během náporu v početní výhodě dorazil do sítě střelu Filipa Pavlíka důrazný Smoleňák. Krátce před druhou sirénou ale Indiáni získali zpět dvoubrankové vedení díky pohotové dorážce Martina Langa. Gól do šatny neodvrátila ani trenérská výzva zástupců Mountfieldu.

Domácí pokračovali v ofenzivní aktivitě také v závěrečné třetině. Další individuální průnik Martina Langa sice zastavil Mazanec, ve 46. minutě už ale nemohl dosáhnout na střelu nekrytého Přikryla z prostoru mezi kruhy. Hosty vrátilo do hry vyloučení Maláta, kdy nejprve útočil na hattrick Smoleňák a v 50. minutě snížil na 3:5 pohotovou dorážkou Lev. Gólovou příležitost poté promarnil Růžička a kontaktní branku nepřinesla hostům ani hra bez brankáře.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Kodýtek (V. Lang), 24. F. Přikryl (Stříteský, Rob), 33. Pour (M. Lang, Stříteský), 40. M. Lang (Kaňák, Gulaš), 46. F. Přikryl (Eberle) - 19. Smoleňák (Lev, Cingel), 35. Smoleňák (F. Pavlík), 50. Lev (V. Růžička ml., Orsava). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Vráblík , Kaňák - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, Suchý, Stach - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Rob. Trenér: Čihák.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Šalda, F. Pavlík, Pilař, Gaspar - Jergl, Koukal, Kevin Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Kubík, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články