Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:2Boleslav si opět smlsla na oblíbeném sokovi, dva góly vstřelil Kousal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kousal 1 : 0
39. Kousal 2 : 0
44. Marcinko 2 : 1
48. Hrehorčák 2 : 2
49. Kotala 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 38. kole extraligy Třinec 3:2 a uspěli tak i ve třetím vzájemném zápase v sezoně. Dvěma góly se na výhře Středočechů podílel útočník Pavel Kousal. Mladá Boleslav je i nadále třetí, na druhý Třinec už ale ztrácí jen bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Jaroměřský z Třince, Maris Bičevskis z Mladé Boleslavi a brankář Třince Jakub Štěpánek.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali náporem a už po patnácti vteřinách musel hasit první velkou šanci Zbořila brankář Štěpánek. Celá třetina probíhala za mírného tlaku domácích Bruslařů, kteří Oceláře v prvním dějství přestříleli 17:6, ale stav zůstával bezbrankový.

Stejný obraz hry byl k vidění i ve druhé třetině. V její polovině se ocitl za zády domácích obránců Michal Kovařčík, ale beci mu ještě stihli zakončení znepříjemnit. Skóre se tak poprvé měnilo ve 36. minutě na druhé straně, to když Flynnovo nahození od modré šikovně tečoval mimo dosah třineckého brankáře Kousal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Pavel Kousal z Mladé Boleslavi.

Do přestávky se ještě děly věci. Nejprve byl blízko vyrovnání Třinec, ale puk poskakující po brankové čáře za ležícím Krošeljem nikdo z hostů do branky nedotlačil. Na druhé straně se pak podruhé prosadil Kousal. Gól ještě potvrzovalo video, neboť brankář Štěpánek při zákroku posunul branku.

Třinec se dočkal snížení při své první přesilovce, když Růžičkovu nabídku využil na brankovišti pohotový Marcinko. Vyrovnáno bylo o čtyři minuty později a bylo to opět v nestandardním počtu hráčů. Hosté se ale tentokrát trefili v oslabení, když Flynna obral na modré Marcinko, který vyslal Hrehorčáka. Ten si ještě stihl narazit o tyčku a následně srovnal.

Z vyrovnání se ale Oceláři neradovali dlouho, neboť v pokračující početní výhodě vrátil Boleslavi vedení Kotala. Těsný náskok poté domácí udrželi až do konce zápasu.

38. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 36. P. Kousal (Flynn, Ševc), 39. P. Kousal (O. Najman, Flynn), 49. Kotala (Jääskeläinen, Ševc) - 44. Marcinko (M. Růžička, Hrňa), 48. Hrehorčák (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň - Ramík. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: