Hlavní obsah

Brno - Sparta 2:4Vedoucí Sparta přežila peklo, kdy zvonily tyče. Nakonec je v trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Holík 1 : 0
9. Pech 1 : 1
23. Kudrna 1 : 2
23. Plášek 2 : 2
33. Horák 2 : 3
60. Řepík 2 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Sparty vyhráli ve 38. kole extraligy na ledě Komety 4:2 a upevnili si vedení v tabulce. Pražané bodovali v osmém zápase za sebou, šest z nich vyhráli a na druhý Třinec mají náskok šesti bodů. Odehráli však o dvě utkání více. Kometa prohrála potřetí v řadě a je nadále devátá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Sparty Matěj Machovský, Vladimír Sobotka ze Sparty a Petr Holík z Brna.

Článek
Fotogalerie

Domácím se ideálně vydařil vstup do zápasu. Zámorský od mantinelu nahodil puk před branku, kde jej šikovně tečoval Holík a Kometa po 30 sekundách vedla. Brňané ale o svůj náskok mohli rychle přijít, Říčkova rána skončila na Vejmelkově tyči.

Sparta byla i nadále aktivní a vyrovnání se nakonec přece jen dočkala. V 9. minutě našel odražený kotouč na levém kruhu Pech a jeho přesná střela skončila v šibenice brněnské branky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Sparty slaví Z gólu se radují Milan Jurčina, Andrej Kudrna a David Tomášek.

Druhá třetina nabídla pohledný hokej, který okořenily i góly. Nejprve měl solidně nakročeno ke změně stavu Freibergs po nabídce Krále, ale Machovský se stihl přesunout k bližší tyči.

Brňané si také zahráli krátkou devítivteřinovou přesilovku pět na tři, ale navrátilec z trestné lavice Kudrna ujel domácím obráncům a Sparta šla v oslabení do vedení. Početní výhoda domácích však pokračovala a za čtyřiadvacet sekund bylo srovnáno. Od modré napřáhl Mueller a jeho pokus tečoval Plášek.

V polovině utkání inkasoval čtyřminutový trest za hru vysokou holí brněnský útočník Dvořák a Sparta mohla hrát dlouhou přesilovku. Za její polovinou se dokázal prosadit Horák, který zůstal volný před Vejmelkovou brankou. Závěr třetiny ještě nabídla menší šarvátku mezi Králem a Sobotkou, oba kohouti inkasovali menší tresty.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva trenér Brna Libor Zábranský a asistent trenéra Brna Radek Bělohlav. Dole hráči Brna (zleva) Karel Plášek, Silvester Kusko, Tomáš Vincour a Dávid Bondra.

Třetí část nabídla dvě různé pasáže. První polovina patřila Spartě, která ale nedokázala využít své šance. Největší měl pronikající Tomášek, ale Vejmelka jeho nájezd zastavil.

Kometa se vzchopila a začala bojovat o vyrovnání od zhruba 52. minuty. Vynutila obrovský tlak, který gradoval. Nejprve Klepiš napálil brankovou konstrukci, podobně následně dopadl i Kusko.

Brňané v závěru sahali po vyrovnání, měli velký tlak, ale ani při power play se jim to nepodařilo. Sparta výsledek nakonec udržela a ještě pojistila výsledek golem do prázdné branky. Skóre uzavřel kapitán Řepík.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. P. Holík (Zámorský, Zaťovič), 24. Plášek (Mueller, F. Král) - 9. Pech, 24. Kudrna, 33. Horák (Tomášek, Sobotka), 60. Řepík (Rousek). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Kometa Brno: Vejmelka - F. Král, Zámorský, Holland, Freibergs, Gulaši. O. Němec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Valský, Brabenec, Klepiš - Plášek, Kusko, Vincour - Bondra, F. Dvořák, Šoustal. Trenér: Zábranský.
Sparta Praha: Machovský - Němeček, Košťálek, Jurčina, T. Dvořák, M. Jandus, Polášek, Kalina - Rousek, Sobotka, Řepík - Kudrna, Horák, Tomášek - Buchtele, Pech, Říčka - D. Vitouch, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Hořava.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice