Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 3:2Liberec vyhrál počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Gríger 1 : 0
30. Gríger 2 : 0
32. Musil 3 : 0
52. Irgl 3 : 1
59. Svačina 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 39. kole extraligy na svém ledě Vítkovice 3:2 a vyhráli čtvrtý zápas v řadě. Navíc Bílí Tygři bodovali už podesáté za sebou a při této sérii utrpěli jen dvě porážky. Naopak Ostravané nenavázali na páteční výhru s Olomoucí a prohráli podruhé z posledních tří zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost Liberce, ilustrační foto.

Článek

Liberec si během prvních dvou třetin vypracoval tříbrankové vedení, když se dvakrát trefil Dávid Gríger a jednou se prosadil Adam Musil. Hostující tým ale nesložil zbraně, nejprve proměnil trestné střílení Zbyněk Irgl a v samém závěru se trefil Vladimír Svačina. Na vyrovnání už ale Vítkovičtí neměli čas.

Liberec vstoupil do utkání aktivně a Svoboda v brance Vítkovic musel být od počátku ve střehu. V první vážnější šanci se objevil Kolmann, z mezikruží však přestřelil. Střely Dernera a Bulíře pak ukryl Svoboda ve své lapačce. Na druhé straně Mikyska našel mezi kruhy úplně volného Poláka, jeho pokus i následnou dorážku Fridricha ale výborně pokryl Kváča.

Skóre se poprvé měnilo v polovině první třetiny. Najman nahodil kotouč do skrumáže před brankou, kde se nejlépe zorientoval Gríger a střelou na Svobodův beton poslal Bílé Tygry do vedení. Hostující kouč Holaň ještě zkusil trenérskou výzvu kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti, rozhodčí však po krátké konzultaci branku potvrdili.

První přesilovou hru v utkání si zahráli hosté, Kváču ale prakticky neohrozili. V samém závěru první dvacetiminutovky dostali možnost početní výhody také domácí, ostrou ránu Birnera ale lapil Svoboda.

V úvodu druhé části Ostravané i díky přesilovce přidali na aktivitě, Schleisse i Deje ale vychytal Kváča. Severočeši zahrozili z rychlého protiútoku, také Svoboda se ale blýsknul parádním zákrokem proti střele Jelínka. Poté zbytečně v útočném pásmu zasáhnul hostující Dočekal do slabin Knota a putoval předčasně do šaten.

A Liberec dlouhou přesilovku dokázal hned dvakrát využít. Nejprve se dorážkou Jelínkovy střely podruhé v zápase prosadil důrazný Gríger. Na jeho trefu vzápětí navázal Musil, jemuž adresoval skvělou přihrávku před odkrytou branku Lenc. Vítkovice mohl dostat zpátky do zápasu Mallet, Kváča ale svůj tým podržel.

Ostravané se přesto nehodlali vzdát a ve třetím dějství vrhnuli veškeré síly do útoku. Nejprve se až před Kváču proháčkoval Galvinš, jeho zakončení však chyběla potřebná razance. Následně měl dvě dobré příležitosti Krenželok, ani exliberecký útočník ale na Kváču nevyzrál.

Hosté se přece jen kýžené branky dočkali, když po faulu Bulíře na unikajícího Malleta nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel zkušený Irgl a bekhendovým blafákem snížil na rozdíl dvou branek.

Třígólové vedení mohl Liberci hned vzápětí vrátit Najman, sám před Svobodou ale neuspěl. Hosté v závěru sáhli ke hře bez brankáře a naději jim vykřesal minutu před koncem základní doby dobře umístěnou ranou Svačina. Domácí už ale svou výhru ubránili.

39. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Gríger (A. Musil, A. Najman), 30. Gríger (P. Jelínek), 32. A. Musil (Lenc, Knot) - 52. Irgl z trestného střílení, 59. Svačina (Pyrochta, Irgl). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 4:2, navíc Lakatoš 10 min. a do konce utkání, Dočekal (oba Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, od 35. navíc L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Irgl, Dej, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Fridrich - Dočekal, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: