Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 3:2Godla čaroval, kapitán překonal legendu a Vítkovičtí v Litvínově opět padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Krenželok 0 : 1
24. Werbik 0 : 2
35. Jarůšek 1 : 2
38. Hübl 2 : 2
43. Látal 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic dál hledají návod, jak uspět na litvínovském ledě. Pod Krušnými horami prohráli v extralize poosmé za sebou, k bodovému importu jim v úterní dohrávce prvního kola nepomohl ani dvougólový trhák. V přímém souboji o desátou příčku nakonec po velkém obratu Vervy padli 2:3, když se gólem a asistencí blýskl kapitán domácích Viktor Hübl, čímž překonal v klubové produktivitě legendárního Ivana Hlinku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda inkasuje, před ním spoluhráč Guntis Galvinš.

Článek

Jako první se zapotil domácí brankář Godla, který kryl ránu Werbika. Gól ale Vítkovičtí slavili až v polovině první třetiny, přičemž si zároveň vylepšili bilanci v přesilových hrách. Štichovo podražení potrestali po pouhých deseti sekundách. Lakatoš našel u tyče číhajícího Krenželoka, jenž do poloodkryté branky bez potíží nasměroval kotouč. Odpověď měl na holi Látal, který se probil po křídle před branku, jenže na Svobodu nevyzrál stejně jako při dorážce Žejdl.

Verva byla v koncovce bezzubá a zkraje prostřední části inkasovala podruhé. Werbik pěknou střelou pod horní tyč pokořil Godlu a partě Miloše Holaně narostlo sebevědomí. Jen díky výbornému Godlovi zůstalo litvínovské manko jen dvougólové. Seriál vítkovických šancí odstartoval Pyrochta, po něm pálil z pravého kruhu Irgl a bývalého parťáka prověřil také Doudera. Všechny pokusy ovšem slovenský mág zneškodnil. Severočeši tím nakopnul a ti se 34. minutě dočkali vytouženého kontaktního zásahu. Kapitán Ostravanů Polák zůstal po střetu s Balinskisem ležet na ledové ploše, hra ale pokračovala a po rychlé akci Jarůšek z dorážky překonal Svobodu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda zasahuje před Filipem Heltem a Patrikem Demelem z Litvínova.

Fridrich vzápětí mohl vrátit hostům dvougólové vedení, na druhé straně zase neuspěl zblízka Ščotka, jehož za cenu faulu zastavil Pyrochta. A protože minutu předtím odešel za katr také Koch, naskytla se domácím dvojnásobná početní výhoda, kterou zužitkovali. Pospíšil předložil Hüblovi a litvínovská ikona z úhlu srovnala stav. Šikovný centr tím zapsal za Litvínov už 681. bod, čímž překonal legendárního Ivana Hlinku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Viktor Hübl z Litvínova se raduje z gólu.

Dvaačtyřicetiletý centr polil Litvínovské živou vodou a ve 43. minutě jásal spolu s parťáky z obratu. Látal nahodil puk před branku a po několika odrazech a s nešťastným přispěním beka Galvinše skončil kotouč za Svobodovými zády. Vítkovice pak mohl položit na lopatky Jarůšek, jenže z bezprostřední blízkosti Svobodu neoklamal. Hosté dostali příležitost srovnat v přesilovce, místo toho ale málem inkasovali počtvrté z hole Helta.

Pojistku nepřidali ani Lukeš s Pospíšilem, přesto si žlutočerní výhru už nenechali sebrat a v kabině slavili třetí tříbodový zisk v řadě. Vítkovicím přitom odskočili v tabulce na čtyřbodový rozdíl.

Dohrávka 1. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Jarůšek (V. Hübl, Pospíšil), 38. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 43. M. Látal - 11. L. Krenželok (Lakatoš, Svačina), 24. Werbik (Pyrochta). Rozhodčí: Úlehla, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Irgl, Dej, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Fridrich - M. Kalus, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.

Reklama