Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 4:0Vedoucí Sparta si ve šlágru kola smlsla na Plzni, využila tři přesilovky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tomášek 1 : 0
19. Pech 2 : 0
44. Tomášek 3 : 0
49. Řepík 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Jen něco málo přes hodinu se v čele extraligové tabulky ohřáli hokejisté Třince, než se na první místo zase o dva body vrátila Sparta. Pražané totiž ve šlágru 40. kola doma porazili třetí Plzeň jednoznačně 4:0, takže si připsali už čtvrtou výhru v řadě a bodovali dokonce už podesáté za sebou. Domácí hned třikrát využili přesilovku, dvěma góly a jednou asistencí se zaskvěl útočník Tomášek. Gólman Machovský se pátým čistým kontem osamostatnil v čele této statistiky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva) Roman Horák, David Tomášek, Jan Košťálek a Vladimír Sobotka oslavují gól v utkání proti Plzni.

Článek

V dresu Pražanů poprvé naskočila nedávná posila do obrany z brněnské Komety, mistr světa z roku 2010 Ondřej Němec, Západočeši zase poprvé nasadili nové útočné akvizice Alberta Michnáče z Českých Budějovic a Martina Dočekala z Vítkovic.

Sparta začala velice aktivně a hostující gólman Pavlát musel hned v úvodu řešit nadějné příležitosti Kaliny, Tomáška a Řepíka. Úvodní přesilovka Sparty sice skončila už po deseti vteřinách po faulu Řepíka, jenže hned v té následující svěřenci trenérů Hořavy s Jandačem ukázali, proč jsou nejlepším extraligovým týmem ve využívání her v početní převaze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec v dresu pražské Sparty.

Z trestu Budíka uběhlo jen 12 vteřin a Tomášek v 6. minutě otevřel skóre. A kdyby za dalších sedm minut kapitán Řepík uspěl v sólovém úniku, mohl přidat druhý gól. Sparta se ho přesto ještě před první sirénou dočkala a opět z přesilovky. Byť za velkého přispění Pavláta, který lehký puk směřující na něj odrazil jen k Pechovi, jenž zvýšil na 2:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Kodýtek z Plzně před brankářem Sparty Matějem Machovským.

Hned v úvodu prostřední třetiny měla Plzeň ideální šanci ke kontaktní trefě, když po faulech Zikmunda s Řepíkem dostala k dispozici minutu a 53 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Jenže až na možnost Kracíka, který netrefil puk před prázdnou bránou Machovského, si nic nevypracovala. Na druhé straně pak postupoval zcela sám na Pavláta Buchtele, zamířil ale jen do boční sítě.

Ve 44. minutě však plzeňská obrana znovu selhala, když se chyby dopustil Budík a Tomášek v dalším úniku už uspěl střelou na vyrážečku a slavil svůj druhý gól v zápase. A Tomášek byl dál při chuti, protože jeho přihrávku umístil za Pavlátova záda Řepík, takže Sparta využila už třetí přesilovku a uzavřela na 4:0.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Tomášek (Sobotka, R. Horák), 19. Pech (Buchtele, Němeček), 44. Tomášek, 49. Řepík (Tomášek, Košťálek). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Hynek, Kajínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček, Košťálek, Polášek, O. Němec, Kalina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Jandač a Hořava.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Jiříček, L. Kaňák, Vráblík - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, F. Suchý, Eberle - Malát, Kracík, Michnáč - Dočekal, F. Přikryl, Rob. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: