Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 1:3Vary po čtyřech porážkách zabraly, výhru pečetil gólman Novotný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hladonik 0 : 1
35. Zbořil 1 : 1
51. Koblasa 1 : 2
60. Novotný 1 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 40. kole extraligy v Mladé Boleslavi 3:1 a zabrali po čtyřech porážkách za sebou. Bruslařský klub si připsal pátou porážku z uplynulých šesti duelů. Úspěch Energie pečetil v čase 59:35 gólem brankář Filip Novotný, který při power play trefil prázdnou branku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Třetí gól střílí brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Článek

Stal se tak třetím gólmanem v české extralize, kterému se povedlo skórovat. V dubnu 2012 byla v play out připsána branka tehdy slávistickému Dominiku Furchovi v utkání v Litvínově. V říjnu 2014 se zapsal mezi střelce Slovák Marek Čiliak v dresu Komety Brno v duelu základní části ve Zlíně.

Tým Karlových Varů při poslední návštěvě Mladé Boleslavi utrpěl debakl 4:11, tentokrát ale do zápasu vstoupil dobře. V 11. minutě se prosadil v nájezdu tří proti jednomu Hladonik po Flekově přihrávce. Vzápětí mohl zvýšit náskok hostů Koblasa, ale brankář Růžička byl tentokrát úspěšný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Aktivnější vstup do druhé třetiny měli domácí a po dvou odehraných minutách trefil Jääskeläinen tyčku. Domácí pak dvakrát zahrozili i ve vlastním oslabení - nejprve pálil nebezpečně Allen, pak nedokázal v úniku dvou na jednoho zvednout puk přes Novotného beton v dobré pozici Zbořil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Zbořil z Mladé Boleslavi a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

A byl to právě centr první boleslavské formace, kdo zařídil ve 35. minutě vyrovnání, když tečoval před Novotným Hrbasovu střelu od modré čáry. Domácí mohli jít do vedení vzápětí, když opět v oslabení jel sám na Novotného Strnad, ale trefil jenom gólmanovu lapačku.

Vedení Karlovarským vrátil deset minut před koncem základní hrací doby Koblasa, když si jeho centr na Skuhravého srazil nešťastně do vlastní branky bránící Šidlík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V souboji (zleva) Ondřej Beránek z Karlových Varů a Jan Stránský z Mladé Boleslavi.

Historický moment pak byl k vidění 25 sekund před koncem zápasu. Při domácí hře bez gólmana se parádně trefil přes celé kluziště do odkryté branky hostující gólman Novotný, zatímco Furchovi a Čiliakovi byl v minulosti gól připsán jen díky jejich poslednímu dotyku, aniž by se o vstřelení branky aktivně snažili.

40. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. A. Zbořil (Hrbas, D. Šťastný) - 11. Hladonik (Flek), 51. Koblasa (Kohout, Weinhold), 60. F. Novotný. Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 9:5 navíc Koblasa (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Weinhold, D. Mikyska, L. Zábranský ml., Pulpán, Klejna - Flek, Hladonik, O. Beránek - T. Mikúš, Skuhravý, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Vildumetz, M. Zabloudil. Trenér: Pešout.

Reklama