Hlavní obsah

Pardubice - Příbram 1:0Nováček trefoval tyče, neproměnil penaltu! Spasil ho až vlastní gól soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Kvída (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Pardubic jásají z premiérové jarní výhry i prvního gólu. V sobotní partii sedmnáctého ligového kola zlomili ve svém azylu u Botiče Příbram 1:0, když o osudu duelu rozhodl v 72. minutě vlastní gól hostujícího Jana Kvídy. Středočeši nezískali tříbodový zisk v novém kalendářním roce ani na čtvrtý pokus.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Tomáš Pilík z Příbrami, Ewerton z Pardubic, Jaroslav Tregler z Příbrami a Pavel Hájek z Příbrami.

Článek

Pardubičtí bez kapitána Jeřábka, záložníka Solila a distancovaného stopera Šejvla, jehož nahradil Čihák, byli během celé první půle aktivnější. Po necelé čtvrt hodině ale zaujala jen pěkná rána Čelůstky, která prosvištěla těsně vedle levé tyče. Důležitá událost se pak odehrála po 25 minutách hry. Kostka se v pokutovém úzermí dostal před Soldáta a záložník Východočechů po kontaktu s ním upadl k zemi. Rozhodčí nařídil penaltu, k níž se postavil Hlavatý. Brankář Kočí vystihl směr, zasahovat ovšem nemusel, balon rozezvučel pravou tyč.

Příbramští se poté začali osmělovat. Nejprve tečovaná rána Vilotiče skončila o kousek mimo. Poté prověřil Boháče z hranice šestnáctky Nový, ale největší šanci si hosté vypracovali až ve 35. minutě. Voltr sklepl balon Zorvanovi, který ve vápně pálil z voleje nad bránu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí, Karel Soldát z Příbrami a Martin Toml z Pardubic.

Smolařem první půle se stal Hlavatý, jeho další pokus vyslaný kousek za šestnáctkou totiž opět trefil jen pravou tyč. Pardubičtí po změně stran pokračovali v náporu, ale dlouho se jim nedařilo dostat do větší šance. Černý se prodral do pokutového území, místo střely však přihrával a k ohrožení brány se domácí nakonec nedostali.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Cadu z Pardubic, Dominik Kostka z Pardubic a Tomáš Pilík z Příbrami.

Na hřiště poté přišel s pěti góly nejlepší pardubický střelec Huf a v 69. minutě nebyli hráči v červených dresech daleko od vedoucího zásahu. Cadu obdržel přihrávku za obranu, jenže jeho střelu pravačkou Kočí vyrazil. Vytouženého gólu se však přece jen dočkali. O tři minuty později totiž odcentroval z levé strany Čelůstka, míč přizvedl Janoška a těsně před gólmanem Kočím ho nešťastně hlavou nasměroval do vlastní brány Kvída.

Středočeši, kteří postrádali v sestavě Jonáše Vaise, jenž přestoupil do Českých Budějovic, v závěru posílili ofenzivu. Jenže vyrovnat se jim nepovedlo.

17. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 72. vlastní Kvída. Rozhodčí: Julínek - Horák, Hurych - Marek (video). ŽK: Hlavatý, Kostka - Laňka, Horváth (trenér), Rezek (náhradník). Bez diváků.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Čihák, Toml, Čelůstka - Cadu (90. Sláma), Tischler, Hlavatý, Kostka, Ewerton (61. Huf) - Černý (73. Pfeifer). Trenér: Novotný.
Příbram: Kočí - Soldát (46. Kvída), Tregler, Vilotič - Laňka, Hájek (69. Januška), Pilík (89. Cmiljanovič), Nový (81. Antwi), Svoboda (89. Dočekal) - Zorvan - Voltr. Trenér: Horváth.

Reklama

Související témata: