Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 0:0Slovácko a Budějovice poprvé na jaře nevyhrály

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka remizovali v 17. kole první fotbalové ligy s Českými Budějovicemi bez branek. Oba týmy v jarní části sezony poprvé nevyhrály. Domácí ztratili body po rekordních pěti vítězstvích za sebou a Dynamo si připsalo remízu po předchozích třech výhrách. V neúplné tabulce zůstává Slovácko čtvrté, Budějovice poskočily na osmé místo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji o míč (zleva) Michal Kohút ze Slovácka a Patrik Čavoš z Českých Budějovic.

Článek

Oba týmy vstoupily do zápasu s vyčkávací taktikou a evidentním respektem k soupeři. První střelu mezi tyče vyslal ve 21. minutě hostující Mršič, ale domácímu brankáři Nemravovi problémy nenadělal. Po necelé půlhodině se povedla domácím rychlá útočná akce a střela Navrátila po pasu od Klimenta mířila těsně nad.

Tato akce odstartovala nápor Slovácka, ve 33. minutě pálil nad po závaru po rohu Reinberk. Největší šanci prvního poločasu ale měli hosté. Mršič postupoval ve 37. minutě po brejku sám na Nemravu, domácí gólman však jeho tutovku zlikvidoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ubong Ekpai z Českých Budějovic a Lukáš Sadílek ze Slovácka.

Po přestávce navázal obraz hry na konec první půle. Domácí si vytvořili mírnou územní převahu, hosté zase dál sázeli na pevnou defenzivu se snahou o příležitostné brejky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Kalabiška ze Slovácka a Pavel Novák z Českých Budějovic.

V 68. minutě přinesl oživení střídající Petržela, který vybídl na hranici šestnáctky ke střele Navrátila, ale hostující brankář Vorel si poradil.

V 72. minutě se hosté dožadovali penalty po kontaktu Havlíka s Mršičem, ale sudí Zelinka nepískal. O čtyři minuty později se opět vyznamenal Nemrava, který reflexivně vyrazil střelu Alvira.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka Marko Alvir z Českých Budějovic.

V 82. minutě sice hosté dali gól, ale pro ofsajd střelce Brandnera neplatil. Těsně vedle pak hlavičkoval hostující Ledecký. Slovácko neporazilo v lize Jihočechy potřetí za sebou, Dynamo naopak bodovalo venku v osmém z devíti zápasů této sezony nejvyšší soutěže.

17. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Mikeska - Machálek (video). ŽK: Petržela - Talověrov. Bez diváků.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Jurečka (74. Kubala), Kohút (58. Petržela), Navrátil (90. Divíšek)- Kliment. Trenér: Svědík.
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Talověrov, Novák - Čavoš, Javorek - Ekpai (64. Mészáros), Alvir (90. Havel), Mršič - Brandner (86. Ledecký). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: