Hlavní obsah

West Ham - Liverpool 1:3Souček s Coufalem padli s obhájci titulu. Chelsea pod Tuchelem poprvé vyhrála

Londýn/Praha
Aktualizováno

Kanonýr Mohamed Salah pomohl dvěma góly Liverpoolu k vítězství v anglické fotbalové lize 3:1 na hřišti West Hamu. Za poražené hráli Tomáš Souček i Vladimír Coufal. Chelsea vyhrála poprvé pod novým trenérem Thomasem Tuchelem, který v úterý nahradil Franka Lamparda. V zápase 21. kola porazila Burnley 2:0 a utnula sérii tří domácích ligových duelů bez výhry. Útočník Leedsu Patrick Bamford zařídil gólem a dvěma asistencemi obrat a vítězství nováčka soutěže 3:1 na hřišti třetího Leicesteru.

Foto: Justin Setterfield, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mohamed Salah střílí druhý gól v utkání proti West Hamu.

Článek

Liverpool nastoupil bez několika zraněných opor, kromě dlouho absentujícího Virgila van Dijka nebyl trenérovi Jürgenu Kloppovi k dispozici ani Fabinho či Sadio Mané. Roli tahouna na sebe vzal Salah, který poprvé otevřel hlubokou obranu Kladivářů až přesným obstřelem v 57. minutě. Nedlouho poté se egyptský reprezentant radoval znovu, když využil rychlého kontru po ubráněném rohovém kopu soupeře. Salah tak dosáhl na metu 20 branek ve všech soutěžích v sezoně, kterou překonal ve čtyřech ročnících v řadě, což v dresu Liverpoolu naposledy dokázal v 80. letech nejlepší střelec v historii Reds Ian Rush.

Vítězství Liverpoolu v 84. minutě ještě stvrdil Georginio Wijnaldum, snížení Craiga Dawsona o tři minuty později už na dělbu bodů vliv nemělo. Souček dostal žlutou kartu, stejně jako Coufal odehrál celý zápas.

Chelsea v prvním utkání pod Tuchelovou taktovkou proti Wolverhamptonu (0:0) i přes jasnou střeleckou převahu neskórovala a i dnes spoustu šancí nevyužila. Úvodní gól obstaral ve 40. minutě kapitán César Azpilicueta, který se trefil poprvé po roce. Pojistku přidal další obránce Marcos Alonso, který oslavil brankou teprve čtvrtý ligový start v ročníku. Za Burnley odehrál 57 minut Matěj Vydra.

Foto: Tim Keeton, Reuters

Gólová radost fotbalistů Leedsu.

Leicester se ujal vedení ve 13. minutě. Prosadil se Harvey Barnes, který se trefil počtvrté v sedmi posledních zápasech Premier League. Leeds rychle vyrovnal, Bamfordovu přihrávku zužitkoval Stuart Dallas. Hosté dokonali obrat po půli díky Bamfordově trefě a nahrávce Jacku Harrisonovi, který výhru United zpečetil. Leeds je i díky dnešnímu výsledku druhým nejlépe skórujícím týmem venku, kde dal 22 branek. Bamford je s 11 góly na třetím místě v tabulce střelců.

Brighton doma přehrál Tottenham 1:0. Jediný gól vstřelil v 17. minutě po rychlé kombinaci Leandro Trossard. Tottenham v druhém poločase zatlačil na soupeře, ten však hrozil z brejků. Jeden z nich mohl využít střídající Aaron Connolly, jeho střelu do odkryté branky však skluzem zneškodnil obránce Toby Alderweireld. Tottenham prohrál druhé ligové utkání za sebou a v tabulce je šestý, Brightonu druhá výhra ve třech zápasech pomohla k sedmibodovému polštáři na sestupové pozice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Chelsea - Burnley 2:0 (40. Azpilicueta, 84. Alonso)
Leicester - Leeds 1:3 (13. Barnes - 15. Dallas, 70. Bamford, 84. Harrison)
West Ham United - Liverpool 1:3 (87. Dawson - 57. a 68. Salah, 84. Wijnaldum),
Brighton - Tottenham 1:0 (17. Trossard)

Reklama

Související témata: