Hlavní obsah

Opava - Brno 0:2Brno v záchranářském duelu uspělo a na jaře prvně vyhrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Fousek 0 : 1
90. Hladík 0 : 2
Záznam online reportáže

Opava

Fotbalisté Brna v 17. kole první ligy zvítězili v Opavě 2:0 a naplno bodovali po čtyřech kolech. Díky první výhře v jarní části soutěže vystřídali Mladou Boleslav na prvním nesestupovém místě, Středočeši však mají duel k dobru. O triumfu Zbrojovky rozhodl v 18. minutě Adam Fousek, pojistku přidal v první minutě závěrečného nastavení Jan Hladík. Opava nevyhrála 11 kol po sobě a zůstala poslední.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Gólová radost Zbrojovky Brno v utkání s Opavou.

Článek

Slezané přitom začali aktivně, hned v úvodu utkání uháněl opavský útočník Čvančara sám na brankáře Berkovce, ale brněnskou posilu do brány nepřekonal. Vzápětí se Čvančara probil do dalšího zakončení, tentokrát jeho střela z rohu šestnáctky postrádala razanci.

Domácí dál hrozili. Po Nešického rohu hlavou prodloužil míč Březina a hosté na poslední chvíli odkopli míč z brankové čáry. A tak udeřilo na opačné straně. Sedlák vysunul rozběhnutého Fouska, jeho ránu lehce tečoval Didiba a opavský gólman Fendrich se po balonu natahoval marně.

Opavský bek Březina pak vypálil z přímého kopu, ale Berkovec si s jeho razantním zakončením poradil. Krátce nato si Březina po tvrdém souboji vyrazil dech, domácí lékař mu ale naštěstí pomohl včas.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Brněnský Adam Fousek (vpravo) poslal Zbrojovku proti Opavě do vedení.

Krátce po změně stran se Opavští radovali. Po centru Tiéhiho se hlavičkou prosadil Žídek, jenže kvůli ofsajdu jeho branka neplatila.

Brňané hrozili z protiútoků, po jednom z nich mohl přidat druhý gól hostů střídající Moravec, ale těsně minul domácí bránu. Pak rozhodčí Dubravský po kontaktu Štepanovského s Večerkou sice odpískal penaltu ve prospěch Brna, ale po konzultaci s videorozhodčím Fraňkem ji následně odvolal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vlevo Jan Moravec z Brna, vpravo Patrik Hellebrand z Opavy

V závěru pak ránu Nešického z přímého kopu vytěsnil Berkovec nad břevno. V nastavení přidal druhý gól Zbrojovky Hladík.

Opava doma v nejvyšší soutěži nevyhrála pošesté za sebou. Brno neprohrálo venku čtvrtý z posledních šesti ligových zápasů a v této sezoně tam získalo osm z celkových 13 bodů.

17. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Branky: 18. Fousek, 90.+1 Hladík. Rozhodčí: Dubravský - Blažej, Kubr - Franěk (video). ŽK: Březina, Hellebrand, Žídek - Šumbera, Fousek, Růsek, Štepanovský. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Březina (44. Schaffartzik), Didiba, Žídek (56. Smola) - Kania (56. Večerka), Nešický, Tiéhi, Hellebrand, Helešic - Čvančara, Holík (11. Juřena). Trenér Skácel.
Brno: Berkovec - Šural, Dreksa, Pernica - Štepanovský, Sedlák, Pachlopník (63. Vaněk), Bariš, Šumbera (46. Moravec) - Fousek (63. Hladík), Růsek (82. Fila). Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: