Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 3:0Jablonec na ručník, Slavia si bude s dvanáctibodovým náskokem hrát svou vlastní ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Sima 1 : 0
38. Kuchta 2 : 0
58. Martinec (vlastní) 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Už o dvanáct bodů vede mistrovská Slavia fotbalovou ligu po její první polovině, neboť v tolik očekávaném šlágru sedmnáctého dějství smetla v Edenu druhý Jablonec hladce 3:0. Jen u tří gólů přitom nemuselo zůstat, protože Stanciu trefil v úvodu druhé půle břevno a spousta dalších šance Pražanů zůstala nezužitkována. I proto je už nyní jasné, že v druhé polovině soutěže bude hrát Trpišovského tým svou vlastní ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jan Kuchta, Nicolae Stanciu, Peter Olayinka a Jan Bořil oslavují gól na 2:0 v utkání s Jabloncem.

Článek

„Někdy holt rozhodují centimetry," musel jablonecký kouč Petra Rada glosovat dva inkriminované momenty, které daly v rozmezí čtyř minut první půle ráz cekému šlágru kola. Při prvním našla Olayinkova přihrávka nabíhajícího Simu s cizelérskou přesností, takže senegalskému mladíkovi stačilo udělat gólmanovi Hanušovi hokejový blafák a Slavia vedla.

Čtyři minuty poté domácí stoper Zima vracející se po prodělaném koronavirovém onemocnění do sestavy namísto zraněného Hovorky zavrávoral při rohovém kopu ve vlastní šestnáctce, hostující Doležal se tudíž katapultoval vysoko nad něho, jenže jeho hlavička orazítkovala pouze břevno.

Slavia díky desáté ligové trefě svého senegalského objevu tudíž dál vedla a režie tolik očekávaného duelu byla dána. Zvlášť, když si devatenáct minut po prvním gólu vzal pro změnu slovo jarní střelecký objev Pražanů Kuchta. Musel si ho vzít, protože po chybné rozehrávce Severočechů následovala blesková akce Olayinky a nezištná přihrávka Stanciua, takže na Kuchtu zívala prázdná brána. Samo sebou ji trefil a připsal si na konto sedmý jarní gól.

Jen u dvoubrankového vedení ovšem zůstat nemuselo, protože obhájce titulu dominoval a zápas snad jen s výjimkou úvodních minut rozhodně nepřipomínal duel dvou celků, které se po polovině ligy podělily v tabulce o první a druhou příčku.

Druhý poločas to už jen stvrdil... Stanciu nejprve z přímého kopu orazítkoval břevno jablonecké brány, pak ovšem tečoval Martinec Holešovu přihrávku za Hanusova záda a Slavia si od tohoto momentu už mohla být stoprocentně jistá, že s dvanáctibodovým náskokem si v druhé polovině soutěže bude hrát svou vlastní ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada.

V ní už půjde jen o to, zda ji někdo dokáže vůbec porazit. V devětadvaceti zápasech v řadě to nikdo nesvedl, neboť poslední prohra obhájce titulu se zrodila 1. března loňského roku na hřišti Slovácka.

Jablonec, který byl v závěru na ručník, tím soupeřem rozhodně nebyl, protože tříbrankovou prohru musel brát s velkým povděkem. Vždyť kdyby Sima, Kuchta, Bořil či střídají Musa proměnili své vyložené příležitosti, odjeli by hosté z Edenu s podobným výpraskem, jako v loňské sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Abdallah Sima slaví svoji trefu v ligovém utkání s Jabloncem.

Tehdy si dostali čtyři a pět branek, tentokrát zůstalo u tří.

Slavia Praha - FK Jablonec 3:0 (2:0)
Branky: 19. Sima, 38. Kuchta, 58. Martinec vlastní. Rozhodčí: Orel - Vlček, Kotík - Denev (video). ŽK: Holeš, Sima, Bah (všichni Slavia).
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš (76. Hromada), Provod (87. Oscar) - Sima (76. Traoré), Stanciu, Olayinka (84. Lingr) - Kuchta (76. Musa). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Hübschman (62. Kubista), Krob (87. Smejkal) - Považanec - Schranz, R. Hrubý (46. Pleštil), Kratochvíl (87. Chramosta), Jovovič (78. Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: