Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 3:4 SNCingel zajistil v nájezdech Hradci Králové výhru na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Fridrich 1 : 0
13. Perret 1 : 1
33. Smoleňák 1 : 2
19. Lev 1 : 3
34. Hruška 2 : 3
55. Fridrich 3 : 3
65. Cingel (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v utkání 41. extraligového kola na ledě Vítkovic 4:3 po samostatných nájezdech. Ostravané vedli, Východočeši poté otočili na 3:1, vítězný gól dal však až v osmé sérii nájezdů útočník Lukáš Cingel. U všech branek domácích byl útočník Petr Fridrich, jenž dvakrát skóroval a na jeden gól nahrál.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Článek

Za Ostravany poprvé nastoupil kanadský útočník Rob Flick, posila z maďarského Miškovce. Za Mountfield hrál slovenský zadák Dominik Graňák, který se vrátil do Hradce Králové z Karlových Varů.

Už po 100 sekundách se provinil proti pravidlům Mallet, hosté však přesilovku nevyužili. V 10. minutě otevřel skóre díky svému důrazu Fridrich, když se protlačil do zakončení a dokázal se štěstím zblízka překonat Mazance.

Vzápětí se Vítkovičtí opět bránili při oslabení a znovu byli úspěšní, i proto, že ho zkrátil faulující Cingel. Orsava byl při hře ve čtyřech na obou stranách blízko vyrovnání, jeho pokus však skončil na tyčce. Domácí pak ale inkasovali v závěru vlastní početní výhody z hole Perreta, jehož duchapřítomně vyslal do sóla Koukal.

Tým Mountfieldu dokázal ještě do přestávky dokonat obrat: Lev se díky důraznému forčekinku Smoleňáka dostal zblízka k zakončení a 84 sekund před koncem úvodní části chytře překonal Dolejše.

Oba celky poté nezužitkovaly po jedné početní výhodě a byl to právě hostující kapitán Smoleňák, kdo zvýšil po polovině základní hrací doby na dvoubrankový rozdíl po nastřelení puku v podání Blaina. Uběhlo však jen 64 sekund a Ostravané byli zpátky v zápase, kdy snížil Hruška. Dolejš pak sebral Graňákovi vrátit hostům dvoubrankový náskok.

Bez gólového efektu vyzněly i dvě přesilovky hráčů Mountfieldu krátce po sobě v úvodu třetího dějství. V 55. minutě pak znovu vstoupil do děje dnešní hrdina domácích Fridrich a postaral se o vyrovnání. Další obrat ve vývoji skóre mohli domácí dovršit v přesilovce, kterou měli k dispozici po Pavlíkově faulu v polovině 58. minuty, ale šlo se do prodloužení.

Ani v něm se však nerozhodlo, bitvu tak rozuzlily po dramatickém průběhu až nájezdy. Po Růžičkově gólu uspěl Fridrich, jenže druhou sérii dokončil gólem Cingel. Ve čtvrté vyrovnal Svačina a v páté posunul Vítkovice blíže výhře Flick, ale svou roli zvládl i Smoleňák.

V šesté sérii měl výhru nadosah Svačina, jeho pokus ale skončil na brankové konstrukci. Smoleňák s Fridrichem neproměnili, ale Cingel v osmé sérii ano a Flick už porážku svého celku neodvrátil.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Fridrich (Schleiss), 34. J. Hruška (Fridrich, Pyrochta), 55. Fridrich (Stach, Schleiss) - 13. Perret (Koukal), 19. Lev, 33. Smoleňák (Blain, Nedomlel), rozhodující sam. nájezd Cingel. Rozhodčí: Pešina, Obadal - Bryška, Axman. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Dej, Flick, L. Krenželok - Schleiss, Stach, Fridrich - M. Kalus, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Gaspar - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, J. Veselý, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama