Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:4Sparta udržela vedení před Třincem, vyhrála na ledě Zlína

Hokejisté Sparty vyhráli v duelu 41. kola extraligy ve Zlíně 4:2 a nadále vedou tabulku soutěže o dva body před Třincem. Pražané uspěli popáté za sebou, ve čtyřech vzájemných soubojích v sezoně jim předposlední Berani neuzmuli ani bod. Domácí vedli, sparťanům se pak podařilo otočit z 0:1 na 3:1 během 99 sekund. První výhru oslavil v jejich dresu na druhý pokus brankář Alexander Salák.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Jandus ze Sparty překonává zlínského gólmana Daniela Hufa.

Článek

Zlínští lídra tabulky ze začátku dokázali zaskočit a ve čtvrté minutě se ujali vedení po Vopelkově dorážce. Poté už ale Sparta herně dominovala. Berani museli do oslabení, což je proti Spartě vždy nebezpečné. Pražané početní výhodu zásluhou Janduse v poslední vteřině Okálova trestu využili a udrželi si bilanci, při níž v průměru každý zápas vstřelí jeden přesilovkový gól.

Uplynula přesně minuta a hosté už vedli. Nahrávka Vitoucha putovala brankovištěm přes několik hokejek, až nakonec zblízka skóroval Kudrna. Berani, kteří mají na marodce už tak gólmana Kašíka, navíc přišli ještě o dnešní jedničku Hufa, který údajně do utkání nenastupoval zcela zdravý. Při zákroku proti Kudrnově střele se zranil a musel odstoupit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Jandus ze Sparty a Jiří Ondráček ze Zlína.

Do brány musel extraligou velmi málo prověřený gólman Kořének a inkasoval hned z první střely. V čase 11:07 mu navíc vůbec nepomohla obrana; oba beci Gazda s Novotným vystartovali proti Rouskovi, ten však dokázal kotouč dostat na Tomáška, který už neměl těžkou práci. Zlín ale přeci jen na tři direkty v krátkém rozmezí 99 dokázal zareagovat. Košťálek v závěru třetiny nedostal puk z pásma a při Zlínu následně stálo i štěstí, když Gazdovu střelu sice Salák vyrazil, ale jen do brusle Karafiáta, od níž si kotouč našel cestu do brány.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Vopelka ze Zlína se raduje z gólu proti Spartě.

Zatímco prvních dvacet minut přineslo mnoho zajímavého, prostřední dějství byl spíš boj. Sparta sice měli podstatně více ze hry, třetinu vyhrála 14:4 na střely, ani jeden z pokusů však nebyl vyloženou šancí. Vedle Okálova trestu z osmé minuty se navíc vůbec nevylučovalo.

Pražané si tak na trefu, která jim dodala klid, museli počkat až do 42. minuty. Pech vyjel s pukem zpoza branky a překvapil zlínského gólmana střelou mezi betony. Poté se mohl podruhé prosadit Kudrna, Kořének jej ale tváří v tvář vychytal. Berani se sice ještě ve zbytku utkání snažili duel alespoň zdramatizovat, soupeř je ale k ničemu nepustil. Domácí se nakonec ani nedostali ke hře bez gólmana. Sparta tak porazila Zlín popáté za sebou, aniž by za tu dobu přenechala Beranům nějaký bod.

PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 2:4 (2:3, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Vopelka (Fořt, Kubiš), 20. Karafiát (Gazda, J. Svoboda) - 10. M. Jandus (R. Horák), 11. A. Kudrna (D. Vitouch), 12. Tomášek (Rousek, O. Němec), 42. Pech (Buchtele, Říčka). Rozhodčí: Kika, Veselý - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Bez diváků.
Zlín: Huf (11. Kořének) - Řezníček, Žižka, M. Novotný, D. Nosek, Suhrada, Gazda, Ferenc - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Sebera, P. Sedláček, Šlahař - Dufek, Karafiát, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček, Košťálek, Polášek, O. Němec, M. Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - A. Kudrna, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice